lördag 18 augusti 2012

Mat eller bad eller vad?

Längtar efter ett karbad. Det skulle vara skönt. Köpte badskum för två veckor sedan som jag inte har använt ännu. Tur att jag inte köpte badsalt för det är en drog som kallas så läste jag i tidningen i morse.
Egentligen borde jag laga middag. Det är min tur. Det är alltid min tur. Det är tur att jag tycker att det är kul att laga mat. Det är det andra runt omkring som jag tycker är tråkigt. Diskandet och dukandet. När jag får göra det också så tycker jag att jag har otur. Då blir jag sur. Till lunch åt vi en väldigt god tomatsoppa tillsammans med lantbröd med bönröra. Minsta gav den högsta betyg! Receptet var från Linas matkasse. Till middag blir det kycklingspett med potatissallad. Det är också Linas matkasse. Jag är nöjd med Linas och tycker att det är bra. Trots att de kostar en del så tror jag att vi sparar pengar på att ha matkassarna. Det är för att precis allt går åt. Ingen ting blir över och ingenting slängs. Recepten är beräknade för fyra personer men räcker för det mesta till oss fem + matlåda åt mig. Sambon gillar inte Linas lika mycket. Han tycker att det är för många moment och för mycket ingredienser. Jag funderar på att skriva till Lina och be henne göra recept som passar Sambon.
Idag har det regnat här. Kanske någon dödade en spindel igår. Spindeln jag räddade på mitt jobb häromdagen var troligast en husspindel för det är en av Sveriges största spindlar. Världens största spindel heter vargspindel och den kan blir uppemot 30 cm långt. Den äter små möss till middag.

Nu kom Största nerdråsande för spiraltrappan. Han hummade när jag ropade och frågade om han och jag skall laga middag så det är bäst jag sätter fart. Efter middagen ska jag ta ett bad.

4 kommentarer:

Fru Venus sa...

Jag saknar badkar! Funderar på en badtunna här på stugan.. Kollade med Osloskånskan idag om vi ska ha en Mariebadträff i år också, vad tror du? Jag gillar matlagning, men inte inköpen :-/ Vi har haft strålande sol och jag har röd näsa - igen! Kvällskram

Roger Johansson sa...

Linas är perfekt för helgmat, men inte så optimal för vardag kan jag tycka ibland. Det är när man kommer hem vid sju och alla vill ha mat NU som Linas har känts lite too much...

h sa...

Vad är det för dumheter?? Den som lagar maten ska väl inte behöva duka eller diska. Sådeså!!

Singelmamman sa...

Herrejösses! En spindel som äter små möss!
Håller helt med Helena.