onsdag 30 december 2009

Brr vi fryser

Använde min nya jacka idag. Det var -21,7 när jag gick till bussen i morse. Jag frös inte. Jag hade inte bara jackan på mig förstås. Jag hade "långkalsonger", jeans, termobyxor, bomullströjor, flecetröja, ulltröja, mössa och vantar också. Behövde endast vänta på bussen i 11 minuter. Jag fick sittplats.
Det var ganska lugnt på jobbet. Jag skrev kanske 16 diktat. En av patienterna har haft det väldigt besvärligt sedan innan jul men nu äntligen verkar den vara smärtlindrad. Det är sådant jag skriver om. Människor med komplicerad (svår) smärta. De flesta har cancer. Det är människor i alla åldrar från små barn till åldringar. När jag åkte bussen hem från jobbet var det en överförfriskad herre som ramlade och låg raklång i mittgången. Jag tror att han hade tänkt ligga kvar där men han fick hjälp upp av en ung kille. Jag blev nästan överförfriskad jag också av att andas in hans spritångor.
Nu är jag ledigt t.o.m. den 10/1 2010. Skönt. Sambon har varit ledig må, tisd, onsd. Han har städat en del förstås. Jag skall också städa en del förstås.
Bilden är en tavla som hänger i ett sovrum hemma hos svärmor. 8-åringen studerade den när vi var där i julas och sa "om jag skulle måla av en naken dam så där så tror jag att jag skulle bli helt förvirrad".

1 kommentar:

Malla sa...

Haha vilken härlig kommentar från honom!