fredag 7 maj 2010

Kulor

Ett vårtecken: Minsta har kommit hem från skolan med sin kulpåse!

Vad skulle ni göra om ni fick 200 000 kr? Tänk efter en stund innan ni svarar. Vet inte var den där sista meningen kom ifrån. Det var det inte jag som skrev *visslar*.

Nu kom jag att tänka på det här inlägget...


Så här skrev jag 2009-05-17
Värstingmamman
.. På tal om jobb... En dag i förra veckan satt Tysken, jag och uskan och fikade och hade det trevligt. Tysken berättade för oss om Tyskland bl.a. När vi reste oss för att åka hem alla tre så sa jag -Nu skall jag åka och handla spelkulor till 8-åringen. Tysken visste inte vad spelkulor var för något. Uskan och jag förklarade och till slut tror jag att han kanske mindes att han hade haft glaskulor som liten. -Är det lagligt?! sa han då och spände ögonen i mig. Jag tror att han har fått för sig att jag inte alls är att lita på (och inte mina barn heller). En annan dag fick jag fick mig en åthutning för att jag petade tänderna efter lunch. Alla hade ätit klart och det var bara jag och Tysken som satt kvar vid lunchbordet. Oförskämt av mig att peta tänder enligt Tysken! Det känns lite orättvis att jag som försöker att göra allting rätt och följa alla regler, både oskrivna och skrivna, skall betraktas som en värsting... Jag fortsatte peta tänderna trots tillsägelsen så trotsig är jag iallfall. 

9 kommentarer:

Gafflan sa...

Svårt!
Det finns ju så många svarta hål att stoppa pengar i. Säkert skulle jag fixa något med hemmet och spara lite extra till döttrarna :)

Malla sa...

jag har inte tänkt så länge men jag svarar ändå.
jag skulle enbart investera i huset på renoveringen just nu, allt vi fixar betyder att vi sen kan värdera upp huset, få bättre lån och efter det ha en bättre ekonomi så vi kan spara upp till annat.

Malin sa...

Om jag vann 200.000:- skulle vi renovera badrummet,göra vår stora klädkammare till en lyxig variant och ta med familjen på en härlig sol-semester. Det vore underbart!

Fru Venus sa...

De e bara 20.000 € men jag skulle dänga pengarna i bordet hos banken och säga : Nu jävlar lånar ni mig pengar till ett hus, jag har en slant sparad! *visslar*

Ulrika sa...

Strunta i tysken du. Spendera dom 200 tusen på glaskulor om du vill ;)

Vad jag skulle göra?
Oj, det finns många hål att stoppa dom i.
* Resa till New York skulle dock sitta fint.
* Bygga ut skulle också sitta som en smäck, vi har ingen hall nämligen ;)

nillas liv på pinnen sa...

Är det här en kuggfråga?

Knasterfaster sa...

Nilla: Vadå?! Nej, det är en kulfråga!

Finnpajsaren sa...

Jag har inte tänkt men kom genast på de här sakerna:

förminska brösten
Shoppa kläder
Kontantinsats till hus
Resa
skänka en slant till bris

Men det räcker ju inte till allt...

Mina dagar sa...

Jag har en 7 åring och därmed enormt många kulor i påsar,plastbyttor,lådor och lite här och var.
Det är just nu den stora favoriten!!
KRAM