tisdag 26 oktober 2010

En hemsk dag på jobbet

Det har varit en hemsk dag på jobbet idag. Upprörda känslor. Tyvärr kan jag inte delge er. Jag kan berätta så mycket som att det var mat inblandat. Vi kastade inte mat på varandra. Oj, oj,oj så upprört det blev. Det var vi läkarsekretare som hade rätt och mattanten som hade fel. Nu ska vi hjälpas åt att skriva ett arg brev som vi ska skicka till rätt ställe. Kanske till någons chef. Vi tycker inte om att bli trampade på. Vi tycker att vi ska bli uppskattade för det vi gör. Vi vill inte särbehandlas.

När jag ändå var upprörd så passade jag på att skriva en avvikelse också. Det var en händelse på jobbet i fredags som kunde ha gått heltokigt om inte jag "räddat" den som klantat sig. Man skriver en avvikelse om något i vården har gått snett eller kunnat gå snett. Det är för att lära sig av sina misstag som man skriver avvikelser. Det är extremt ovanligt att läkarsekreterare skriver avvikelser. Det är konstigt tycker jag. Jag anses som lite konstig för att jag skriver avvikelser. Jag har inte skrivit så många. Kanske fyra.

Sambon och jag åkte till Ikea idag. Det var väldigt länge sedan jag var på Ikea. Sambon var där i söndags. Jag hade nog inte varit där på 2 - 3 månader. De hade byggt om sedan jag var där sist. Vi har cirka 3 4,8 km till Ikea. Vi köpte gardiner till vårt sovrum och galgar till Mellans garderob. Det skulle vara ett sådant där uppfållningsklisterband med gardinerna men det var det inte. Det är allra första gången som jag saknar något när jag köpt något på Ikea. Jag har strykit och hängt upp gardinerna ändå. De är för långa.

Minsta har gjort en smörkniv i slöjden som ser ut som en svamp!

15 kommentarer:

Anonym sa...

Tur att du är extremt ovanlig då. ALLA borde väl rapportera om nåt inom vården går fel, eller? Fortsätt att vara konstig och skriv avvikelser när såna behövs. Är det typ Lex nånting, du menar med avvikelser?
/Småländskan

nillas liv på pinnen sa...

Lex Knasterfaster?

Är det verkligen bara tre km till IKEA?

Snygg smörkniv!

Du har ett fb-meddelande från mig.

Anonym sa...

... smörknivssvampar är det finaste som finns! Har sonens första skärbräda kvar ännu och det är över 20 år sen han gjorde den i slöjden. Och jodå, jag är på IKEA ganska ofta numera, det ligger ju liksom vägg-i-vägg med mig. Jag har lärt mig alla genvägar, så jag slipper gå alla kilometrarna, innan jag hittar till rätt ställe.
/Småländskan

Anonym sa...

Jaha, där hann Nilla först, som vanligt. Hon visste det heter Lex Knasterfaster! Faaaan, att jag aldrig är först.
/Småländskan

Knasterfaster sa...

Småländskan: Ja, visst borde ALLA göra avvikelseanmälan men "enligt tradition och gammal hävd" så är det inget som läkarsekreterare gör. Vi har väl ansetts för dumma för att fatta...kanske.
Nilla: Det är inte Lex någonting. Nej, det är 4,8 km till IKEA faktiskt. Man får skriva vad som helst på sin egen blogg - nästan.
Småländskan: Smörknivssvampar är det en särskild sort? Jag trodde den här var unik. ;)
På vårt IKEA går det inte att gå några genvägar längre. Det finns bara en. Urkasst!
Jag ska fundera på det där med Lex Knasterfaster. Det finns många dumheter som begås som behövs granskas.

Knasterfaster sa...

Som behöver granskas "suck".

Anonym sa...

Just det! Av gammal tradition, så...men de flesta som inte anses vara tillräckligt kunniga, de är ju fan de som i verkligheten kan mest. Stå på dig! Skriv avvikelser så fort du tycker nåt är fel! Nej smörknivssvampar är nog ingen särskild sort, bara att jag tycker de är så fina. Men din Minsta är designen, det är han/hon som ska få patentet på just denna!
/Småländskan

Rut-Knut-Tjut sa...

Klart det ska finnas såna som du som skriver avvikelser om något är fel.

Hoppas din dag blir bättre idag på jobbet...

Ikea, tänk, vi åkte 27 mil enkelväg bara för Ikea i söndags :) Galet va?

Chrissan sa...

Vi skriver avvikelser flera ggr /v.
Både på oss själva...och på kollegor.
Vi försöker se det som förbättringsarbete. Tyvärr har vissa svårt för det...

Snäckskalsdalen. sa...

Skriv avvikelser, du, jag tror det behövs både här och där! Jag funderar på att skriva en jag också, men det är inte inom vården, där är till min lokala matvaruhandlare jag har lust att skriva en avvikelse, han har så mycket gammal mat in bland den nya fräscha.
Kram

Renée sa...

Bra att du är uppmärksam! FLer borde ta efter!

Fru Venus sa...

Du gör helt rätt i som skriver avvikelserna, det kan ju bli hur tokigt som helst annars! Och ge mattanterna vad dom tål ;-)

Mika sa...

...men nu är jag ju jättenyfiken på mattants-dramat...och avikelserna... I mitt huvud har du nu räddat fyra liv som det annars skulle blivit STORA läkarrubriker om i tidningen. Det gör dig till en idol i mitt huvud...

Vilken fin smörkniv! Jag skulle köpt en mjukost med kantarellsmak och brett en macka med den!

//MIka-fika

Shamrock sa...

Jättefin smörkniv. Det gör inget att gardinerna är för långa, här hemma la vi upp dotterns gardiner först och tvättade dem sen. Oproffsigt, jag vet... Och nu är de för korta (flera decimeter - i alla fall 2 dm)

Knasterfaster sa...

Småländskan: De som anser sig var lärda har oftast inte så mycket sunt förnuft.
Rut-Knut-Tjut: Nej inte galet. Jag har haft 12 mil till IKEA och då var det mycket roligare att åka dit!
Chrissan: Jag önskar det var likadant på mitt jobb. Fler borde skriva avvikelser. Tyvärr är det dålig uppföljning på avvikelserna på mitt jobb.
Snäckskalsdalen: Man borde påtala brister lite oftare. Vad vinner man på att hålla tyst?
Renée: Man kan ju inte bara gå om kring och gnälla utan att göra något åt problemet.
Fru Venus: Det här var en oäkta "mattant". Hon hade en helt annan yrkesroll egentligen. En äkta mattant hade aldrig betett sig på det korkade sättet!
Mika: Jag TROR att en människa fick det lite bättre under helgen som var. Jag är ingen idol. Kantarellsmak!mmmmmums!
Shamrock: Hoppas hoppas hoppas att de krymper för jag vill inte sy upp dem.