lördag 16 oktober 2010

Jag har varit hos tandläkaren

Har varit på besök på Folktandvården idag. Min ordinarie tandläkare Susan Ostburgaren (dansk) är barnledig så jag fick träffa hennes man Johannes (dansk) istället! Så himla praktiskt att kunna skicka sin man till jobbet när man själv inte har möjlighet att vara där! Tandläkaryrket är inte så komplicerat. Det såg jag idag. Verkar väldigt enkelt faktiskt. Tandhygenisten gör allt det svåra. Som tandläkare behöver man bara titta in i munnen och humma lite och godkänna tandhygenistens förslag. Det gör man genom att titta på en datorskärm och klicka på några knappar. Totalt tid som jag träffade tandläkare Johannes: 1 minut och 36 sekunder. Hygenisten skrapade bort lite tandsten. Kostnad 640 kronor. Om jag vill kan jag teckna ett treårigt avtal för tandvård. I sådant fall ska jag betala 133 kronor i månaden. Har ni tandvårdsavtal?

Sambon tyckte att jag var fint klädd idag innan jag cyklade iväg till Folktandvården. Han undrade om jag skulle på date, men det skulle jag ju inte. Ibland blir det bara så lyckat när man klär sig helt utan att man har planerat att det ska bli det. T.o.m. bh:n matchar tröjan som jag har på mig. Det syns inte men det känns fint.

Det skedde ett missförstånd mellan mig och Sambon på förmiddagen idag. Jag var med Minsta på fäktningen. Sambon skjutsade oss dit och sedan åkte han till gymet. Jag trodde att Sambon skulle hämta oss sedan men det visste inte han att jag trodde så han åkte hem och Minsta och jag stod och väntade och sedan gick vi till en busshållpats och tog bussen. Naturligtvis hade jag inte mobilen med mig. Tur att det var så fint väder! Minsta och jag stod ute i en timma i solskenet och väntade på skjuts.

7 kommentarer:

nillas liv på pinnen sa...

Oj, vad jag skulle vara sur om jag blev ståendes en timme för att inte maken fattat att han skulle hämta mig. Då skulle han få fjäska väldigt mycket innan jag blev snäll igen.

Shamrock sa...

Varför har man alltid glömt mobilen när man behöver den som bäst?

Jag tycker att det låter dyrt med 133kr/mån det är ju 1600kr/år. Så mycket betalar inte jag hos tandläkaren för en vanlig undersökning. Ska han ha det för att humma lite och knappa på datorn?

Fru Venus sa...

Aldrig hört talas om tandvårdsavtal, och vad händer om man tappar alla tänder inom de tre åren, tänk er krogslagsmål eller nåt sånt? Va han snygg då? Har jag stått en timme och väntat har det inte blivit mer sova sked i år i alla fall... Du är väl alltid snyggt klädd ;-) KRAM

Unknown sa...

Har heller aldrig hört talas om tandvårdsavtal. Känns lite dyrt. Kanske lika bra att inte ha nån karl att irritera sig på, för fy f¤n vad jag hade blivit förba nej arg om jag fått stå en timme och vänta.

Knasterfaster sa...

Nilla: Minsta var ursur på mig. Han tyckte det var mitt fel. Han pratade inte med mig på bussen hem. Jag tar oftast på mig skulden för allt som händer så jag var inte arg. Det kunde ha varit värre, det kunde ha regnat och jag kunde ha åkt iväg utan plånbok och busskort.
Shamrock: Ja, varför? När jag har mobilen med så behöver jag den nästan aldrig. Skulle det hända något med tänderna så blir det billigt men om det inte gör det så är det dyrt.
Fru Venus: Jag har inte tänkt tappa alla tänderna inom 3 år. Jag har lagt till en länk på ordet tandvårdsavtal. Där kan du läsa vad det är. Är jag alltid snyggt klädd? Nähä, det är jag väl inte?
Anna: Oj, jag tänkte inte ens på att bli arg. Nästa gång tänker jag bli arg på Sambon när jag missförstår honom.

Malla sa...

Jag har inte den försäkringen. Ska kolla på den.
Tur att det gick bussar iaf idag! Här tror jag inte alls lokaltrafiken rullar på lördagar...

Osloskånskan sa...

Jag hade nog frusit.