onsdag 19 oktober 2011

En som är snäller och en som gnäller

Vi har en uppdelning mellan oss Sambon och jag. Vi delar på att vara snäll och att utdela gnäll. Det är skönt att kunna dela på uppgifterna i hemmet. När jag kom hem ikväll påpekade jag för Mellan att det stinker fotsvett i hans rum och på hela övervåningen. Det stinker så pass mycket att det inte går att vistas där uppe utan att drabbas av kvävningsdöden. Det sa jag till honom på ett snällt sätt. Fotsvetten kommer sig av att han har haft step-up på idrotten i skolan idag. Det har jag förståelse för.
Nu har Mellan lagt strumporna i tvättstugan. I tvättstugan bor vårt marsvin Lakritz. Jag hoppas att Lakritz är motståndskraftig mot tåfisdoft. 
Sambon fyller år imorgon. Han har önskat sig en ny verktygslåda. Den han har är trasig. När jag slutade arbeta kl. 17 idag cyklade jag ned på stan för att köpa en sådan. Då hittade jag en mycket bättre låda än den han hade önskat sig. Tyvärr var den här lådan som jag hittade idag alldeles för stor för att jag skulle kunna forsla den på cykeln. Den hade två hjul så att han kan dra den med sig överallt. Det tyckte jag verkade praktiskt. Sambon får åka dit själv och köpa den imorgon. Jag köpte två mjuka paket till honom istället. Sambons mamma ringde och sjöng för honom redan ikväll. Hon är alltid ute i god tid. På lördag kommer hon hit och firar honom. Då är hon hitbjuden. Vi tänker bjuda på morotssoppa och ciabatta. Receptet är från Linas matkasse och idén till att bjuda gästerna på morotssoppa kommer från fru Venus. 

När jag var på stan inhandlade jag nya uppsättningar cykelbelysningar. Det är sånt jag behöver göra varje höst. 

4 kommentarer:

Shamrock sa...

Djur brukar gilla dofter som vi människor undviker typ fotsvett, fisar och annat

Gafflan sa...

Djur lever ju i en helt annan doftvärld än vad vi gör...så det kanske blir succé för Lakritz.

nillas liv på pinnen sa...

Hm, det har sina fördelar att ha döttrar. Fast det kan bli lite väl mycket hårsprayslukt.

Grattis till sambon! Imorgon då.

Malla sa...

jag cyklar väldigt sällan. i alla fall nu på hösten, det blir så halt.
gott med morotssoppa, det kanske jag gör på M.veckan