måndag 10 oktober 2011

Goda köttbullar

Mitt favorituttryck när det gäller matlagning är less is more och nu kommer det verkligen till användning. Med det menar jag att ju färre ingredienser desto godare mat. Köttbullerecepet som var med i kassen ikväll var tokenkelt och supergott! Varför har ingen talat om för mig att det är så enkelt att göra runda fina köttbullar som håller ihop och smakar bäst?! Bara att blanda 500 gram köttfärs med 1/2 tsk salt, 2 kryddmått svartpeppar och 1 dl mjölk. Thats it! Jag har alltså tryckt ned lök, ägg, ströbröd och annat i färsen helt i onödan tidigare. Till köttbullarna åt vi buljongkokt risoni som blandades med philadelphiaost. Mmmmmm så gott!
Sambon, jag och Största lagade maten tillsammans. Jag blandade färs och skar grönsaker. Största rullade köttbullarna. Sambon stekte köttbullarna och grönsakerna. Jag kokade risonin och blandade med osten.

Marsvinen blev inte klippta ikväll. Lakritz vill behålla sitt långa svarta hår för han vill se ut som Robert Wells.

Förra tisdagen var jag och tränade efter mer än sex månaders uppehåll. Hade tänkt träna i fredags också men det blev inte så. Idag tränade jag inte och det kommer jag inte att göra imorgon heller. Jag är bortrest onsdag och torsdag. Håll tummarna för att jag kommer iväg till gymmet på fredag. Den bästa träningen är den som blir av.

4 kommentarer:

Singelmamman sa...

Låter som fantastiskt goda köttbullar. Det receptet ska jag prova någon dag.

mockapocka sa...

Köttbullar är grejer det. Tyckte jag redan som liten. Allt som kan förenkla handhavandet av dessa små bollar är av godo. Tack Knaster (och lite Lina). Men hur smakar risoni? Vad är det?

Nenny sa...

Vi år också det igår! Gott var det.
=)

Malla sa...

vet du om att ifall man googlar på "goda köttbullar" då man hitta dig :D