söndag 16 oktober 2011

Jag är född med fel hjärna

Egentligen är det jag som borde ha fötts som Juholt. Inte för att jag vill vara Juholt men han borde ha min hjärna eller åtminstone en del av den. Jag försöker hela tiden att göra allting rätt. Så in i absurdum att jag blir irriterad på mig själv ibland för att jag inte kan göra några små snedsteg. Jag är född med en politikerhjärna helt enkelt. Så urbota dumt! Nu är det bäst att jag helt frivilligt erkänner att jag slarvar med sopsorteringen ibland. Det gör jag. Hade jag varit Juholt eller någon annan politiker för den delen så hade jag sorterat allt. T.o.m den lilla plåtbiten som håller fast veken i värmeljuset hade jag sorterat då. Veken för sig och plåtbiten för sig. Jag ser hela tiden människor omkring mig som gör fel och jag häpnas. Skulle jag göra likadant skulle jag åka dit på direkten. Polisen skulle knacka mig på axeln sekunden efter mitt lagbrott. Det är jag ganska säker på. För mig går det inte att säga "men alla andra gör så här" och med det tillåta mig själv att göra likadant.

Nu ska jag gå ut och klippa ned några buskar på tomten (Plan och bygglagen, 3 kap § 17*). Pinnarna lägger jag inte i den bruna komposttunnan. Jag har förstått att "alla andra gör så". Jag tappade hakan för ett par veckor sedan när det gick upp för mig att "alla" gör på det viset. Det får man inte. "I mån av plats kan man lägga finfördelat trädgårdsavfall i kärlet". Pinnar och stora grenar kan väl inte anses vara finfördelat trädgårdsavfall? Ni får göra som ni vill men jag åker med mina grenar och pinnar till ett ris- och kompostupplag. Så himla besvärlig jag är.

Plan och bygglagen, 3 kap § 17, säger att: "Tomter skall, oavsett om de tagits i anspråk för bebyggelse eller inte, hållas i vårdat skick. De skall skötas så att betydande olägenheter för omgivningen och för trafiken inte uppkommer och så att risken för olycksfall begränsas."  

6 kommentarer:

Renée sa...

Jag gillar människor som är så som du! Själv är jag lite likadan, detta med sopor är så viktigt!

Snäckskalsdalen. sa...

Juholt och du, haha!
Kram

Mina dagar sa...

Men oj, är du sån;)
Förstår att du kan bli irriterad på dig själv ibland hihihi....

Vi har betalat extra för att ha en stooooor grön trädgårdsavfallstunna. Den töms var 14de dag och det är imorgon. Vi får lägga ner allt från trädgården MEN INTE FÖR MÅNGA ÄPPLEN!
Gissa nu vad jag dom senast gångerna har fyllt den med;) Soppkillarna har INTE ringt på och predikat ett och annat...pust!

Nähe imorgon är det dags igen för en tömning så jag måste ut och kratta ihop löv, äpplen mm.

Jag tycker iaf att du har världens BÄSTA hjärna!!!!

Kram Eva

mockapocka sa...

Jag visste inte ens att den lagen existerade och vi har bott i hus massor av år. Känner mig oerhört slarvig nu. Å andra sidan tror jag inte att någon granne eller förbipasserande har tagit skada. Får man inte lägga vad man vill i sin egen kompost? Det är ju vi som får leva med konsekvenserna eftersom vi tömmer den själva. Det är massor jag inte vet förstår jag. Borde ta mig i kragen och läsa på.
Fast känner jag mig själv rätt så kommer jag inte det. Jag kan ju läsa här i stället. Mycket roligare.

Shamrock sa...

Du skulle bli en perfekt politiker, ingen skulle kunna gräva upp något ofördelaktigt om dig. Kanske dags att byta karriär, du skulle i alla fall få bättre betalt som politiker tror jag

Knasterfaster sa...

Renée: Jag bryr mig inte så mycket om hur andra gör. Det viktigaste är att jag vet att jag själv gör rätt. Är det likadant för dig?
Agneta: Ha ha ha. Stackars mig.
Eva: Jag blir verkligen tokirriterad på mig själv ganska ofta. Jag blir ledsen om någon påpekar att jag har gjort fel... TACK!
Mockapocka: Om du har en egen kompost som du tömmer själv så får du säkert lägga vad du vill där i så länge det inte stör.
Shamrock: Vilket parti ska jag tillhöra då?