måndag 17 oktober 2011

Ibland kommer jag liksom av mig

Brand hos en vän och en bilolycka med dödlig utgång blockerar mina tankar just nu.

Ikväll åt vi tortillini med ostsås till middag. I morgon ska vi äta morotssoppa - en favorit från Linas matkasse. Den här veckan har vi inte Linas kasse. Sambon och jag var och handlade på nyöppnade City gross ikväll. Det var ok där. Stort men ganska lätt att hitta. Rent och snyggt. Bl.a handlade vi/jag fiberhavregryn, linfrön, kruskakli, solroskärnor, rågflingor och vetegroddar. Av det har Minsta och jag blandat vår egen gröt. Receptet har jag delvis lånat av Mockapocka. Hon har ätit en liknande gröt i sju år och precis tröttnat på det. Jag tänker att den gröten måste den vara väldigt god och värd att pröva. Jag tycker det är svårt att hitta något gott att äta till frukost. I morse drack jag en kopp kaffe och åt ett äpple. Så ser min frukost ut ganska ofta. Det är inte så illa som det låter. Jag får frukost på jobbet också. Vid 10-tiden äter jag jag en hård macka med hårdost och paprika och grovt bröd med ost och paprika. Till det dricker jag en kopp kaffe. Vi har en "frukosttant" på jobbet som dukar fram frukosten till oss. Vilken lyx!

Idag fyller "L" 16 år. Hurra, hurra, hurra, hurra!

Sambon fyller 46 år på torsdag. Jag har inte handlat någon present till honom ännu. Han önskar sig en ny verktygslåda. Jag tror jag ska köpa två. Jag vill ha en egen.

6 kommentarer:

nillas liv på pinnen sa...

Såg om bilolyckan på nätet. Hoppas det inte var någon du kände? Inte för att det är mindre hemskt för det, men ändå.

Jag är helt frukostberoende, måste alltid äta en rejäl annars blir jag typ sjuk.

Malla sa...

lät som en bra gröt.
det hemska högst upp i inlägget är inte kul alls :( :(

Lyx med frukosttant!

mockapocka sa...

Innan jag flyttade ihop med maken hade jag en egen verktygslåda. Sedan slog vi ihop våra. Nu har jag tagit tillbaka mina verktyg till min egen låda. Då vet jag var de är och vilka verktyg jag har. Maken är verktygsfetisch och har ALLT men de går aldrig att hitta när man ska ha dem.
Inser nu när du skriver om det att det är en frukosttant som fattas i mitt liv. Åtminstone frukost nr 2 vid tio. Helt enkelt dela upp den under fm. Jag har tyvärr ingen rast då men jag kanske kan ha en macka i fickan (har stora fickor på mina jobbarbyxor=inga platta mackor) och ta en tugga då och då.

Rut-Knut-Tjut sa...

Ibland blir man varse om livet. Man kan aldrig kramas för mycket.

Knasterfaster sa...

Nilla: Det var ingen jag kände. Hustrun till en av Sambons arbetskamrater var med i bilolyckan.
Jag har alltid ätit dålig frukost.
Malla: Frukostanten är särskilt mån och rar mot mig av någon konstig anledning.
Mockapocka: Jag har haft ett eget set med skruvmejslar och de visste jag alltid var jag hade. Nu vet jag inte var jag har dom. Min Sambon har också ett verktyg för allt man kan göra men ingen ordning på dem. Det ligger verktyg lite överallt här hemma. Du skulle kunna ha en liten magväska att lägga mackan i.
Rut-Knut-Tjut: KRAM

Shamrock sa...

Jag är ett frukostfreak - jag älskar frukost. Onyttiga med oboj och rostbröd, nyttiga med ägg och gröt, hotellfrukost. Mums