måndag 31 oktober 2011

Busspassagerare

På bussen hem ifrån Stockholm igår satt det en  man på sätet bredvid mig. Han frågade om lov att sitta där. Jag sa ok. Han visade sig vara liiite märklig. Han såg inte märklig ut. Inte alls. Propert klädd i kavaj och mörk byxa. 52 år cirka. Det som var liiiite märkligt var att han pratade i sin mobil och upprepade samma kvinnonamn 40 gånger på 3 minuter. Är det ett rekord? Först blev han uppringd och sedan ringde han själv upp den namngivna kvinnan. Han ringde för att tacka henne för att hon hade ringt honom för 30 minuter sedan. När han ringde upp så tror jag hon var strängt upptagen av något annat (TV?) för då pratade de bara i 30 sekunder. Då hann han säga hennes namn 12 gånger. Jag fick veta vad de ätit och gjort på lördagskvällen. Lasange, räkor och bio. Det hade varit trevligt.

När jag var på åländska fastlandet i helgen som gick så fick jag både en sen födelsedagspresent (jag fyllde år i juni) och en tidig julklapp. Jag fick en bok, Radhusdisco av Morgan Larsson, av Shamrock i födelsedagspresent. Som tidig julklapp fick jag två burkar honung, kanel- och citronhonung av fru Venus. TACK!

Mellans kompisflicka S från Skåne är här hos oss den här veckan. Det är trevligt. Mellan visste inte att hon skulle komma för det hade vi inte talat om för honom. Hon kom som en överraskning. Sambon hämtade henne vid tåget i lördags. Mellan blev väldigt förvånad och överraskad när hon ringde på dörren här hemma. Han blev så chockad att han inte fick fram ett ord. Han sprang direkt upp på sitt rum igen. Stackars kompisflicka S stod i vår hall och undrade vad som hände. I morgon ska kompisflickan S och Minsta gå på stan. De ska köpa födelsedagspresenter till Mellan för han fyller år på söndag. Kompisflicka S har städat Mellans rum lite bättre än när Mellan själv gör det. Nu har Mellan talat om för mig att han behöver en ny matta på sitt golv.

1 kommentar:

Malla sa...

Vilken trevlig överraskning för Mellan! :)