torsdag 17 maj 2012

Nu är det klart

Jag är medlem i Vision. Fick precis ett sms om att förhandlingarna är klara på central nivå. Det är  på 11 månader och ger medlemmarna som grupp minst 2,6 procent i lönepåslag. Ingen individgaranti.  Retroaktivt från 1 april. Nu ska det förhandlas lokalt. Förhoppningsvis får jag en ny lön någon gång i höst! Det var väl roligt?!
Det står bl.a så här "Varje lön skall sättas individuellt och det skall löna sig att göra ett bra jobb och nå resultat, i relation till verksamheten". Det var väl roligt?!  Fina ord men tomma löften enligt min erfarenhet. När jag tänker efter så är det kanske det vision betyder.

Idag ska vi besiktiga bilen. Det skulle egentligen ha varit gjort men vi glömde bort det. Lappen om besiktning måste ha försvunnit i köksrenoveringskaoset. Sambon och jag tänkte passa på att städa bilen invändigt eftersom det var länge sedan vi gjorde det. Vi satt igång för en stund sedan men då började det regna så vi var tvungna att gå in igen. Lite konstigt att de har öppet på Bilbesiktningen idag när det är Kristi Himmelsfärdsdag.

Vision betyder "drömsyn". Vision är "en karriärbrytande mental bild av ett framtida önskat läge".

3 kommentarer:

Fru Venus sa...

Om lönen baseras på det jobb du gör kommer du att bli rik! :-)
Ni svenskar är konstiga med era röda helgdagar - här är ALLT stängtstängt idag - skönt!

nillas liv på pinnen sa...

Konstigt namn på ett fackförbund.

Jag tror att du får mer än 2,6%.

Malla sa...

en gång fick jag individuell lönesättning på mitt förra jobb, men det var ju ändå inom liksom ngn klausul, inte så att ALLA hade olika.

Nu tror jag lönen är ganska så individuell, där jag jobbar bra.
Bra det tycker jag, man ska ha bra betalt om man gör bra ifrån sig!