tisdag 22 januari 2013

Här sitter jag

Precis när jag nästan hade räknat klart alla pengarna i kassan kom det en liten gumma in genom dörrarna på jobbet. Reception och kassa stänger kl. 16.30 men vårdcentralen stänger kl. 17 för patienter som kommit in måste få gå ut innan vi låser och går hem. Klockan var 16.45 och den lilla gumman gick och tog en nummerlapp och sedan kom hon fram till disken där jag stod och räknade pengar. Jag hade stängt/dragit för skjutfönstren (heter det så?) så hon pratade i den lilla springan mellan fönstren. Jag bad henne backa så att jag kunde öppna skjutfönstren utan att skada henne. Hon frågade om det gick för sig att hon betalade en faktura som hon hade fått ifrån oss. Självklart fick hon det. Hon var född 1922. När de är så gamla så känns det oförskämt att be dem komma tillbaka och betala en annan dag. Det är inte ens säkert att hon lever och kan betala fakturan en annan dag tänkte jag, men jag sa det inte. När gumman hade gått kom det ytterligare en person till kassan. Den personen ville beställa recept. Jag lämnade ut en blankett och tog emot blanketten  igen men jag gjorde inget mer med den receptbeställningen idag. Någon måtta på servicen får det vara. Bara lite försenad räknade jag pengarna, stämde av kassan, låste och gick hem. Cyklade hem. Det var bara -11 grader kallt. Jag hade klätt mig för varmt så jag blev svettig.

Nu sitter jag här. Ska strax häva mig upp ur soffan för att laga middag. Egentligen tycker jag inte att  det är min tur att laga middag de dagar då jag har stått i kassan hela dagen. Står i kassan och arbetar 07.30 - 17 gör jag var tredje dag. Men men... idag är det min tur att laga middag igen. Sambon åker skidor.

Säger ni googel (med långt o) eller säger ni gåggel? Säger ni googla eller gåggla?


7 kommentarer:

Anna lever i dag sa...

Lång arbetsdag, och så klokt tänkt med den gamla damen. Visst är det häftigt med 90-åringar?

Och Fru Fransson gågglar hej vilt, det är min nya hobby! :-)

Singelmamman sa...

Jag gooooglar på goooogel. Alltid.

Service till äldre känns som en självklarhet för mig. Service när någon kommer medan vårdcentralen är öppen fast kassan är stängd känns för mig också som en självklarhet. Bara för att jag själv skulle kunna vara den person som missar de olika stängningstiderna och skulle bli, kanske inte arg men sur om jag nekades betala när jag ändå var där.

Sen tycker inte heller jag att det var din matlagningsdag. Men det är svårt att säga vems det skulle vara istället.

Singelmamman sa...

Ooops. Ursäkta min långa roman.

Knasterfaster sa...

Fru Fransson. Min längsta arb.dag är 07.30-19.00. Min kortaste 07.30-12.00. 90-åringar är häftiga! Gågglar du verkligen?!
Singel: det var precis det jag ville veta angående Google. Jag hoppas att det inte kommer gamla människor varje dag när jag stänger för jag tror inte att jag får godkänd övertid om jag hjälper dem. Jag visste inte heller vem som skulle laga mat istället.

Småländskan sa...

Jag gooooglar på goooogel!

Knasterfaster sa...

Småländskan: Precis som jag! :)

Osloskånskan sa...

Jag goooooglar på gooogel :-)
(och du är världens snällaste - glad i dig!)