tisdag 15 januari 2013

Snö

Nu ska jag gnälla på snön. Det brukar ju ni som bor långt uppe i norr uppskatta att vi som bor här längre söder ut gör. Det tycker ni är roligt. Det har snöat här sedan en tid. Första snön föll i november och sedan har den fortsatt att falla lite nu och då. Senast inatt började ett snöfall. När jag cyklade iväg till jobbet i morse var snötäcket cirka 5 cm på cykelvägarna. Det gick lite trögt att cykla då. När jag cyklade hem hade det fallit ytterligare 5 - 10 cm snö. Det gick f*n inte att cykla alls. Jag fick gå och dra cykeln hem. Det tog en timma. I vanliga fall när det inte är snö på vägen tar det 20 minuter att cykla hem. Hittills i vinter har jag sett en (1) plogbil som plogat vägar. De är väldigt sällsynta de där plogbilarna. De borde fridlysas. Ett väldigt stort problem med att det inte plogas är att efter några dagar blir det milt och så blir det kallt igen och så förvandlas snömodden till snorhala spår där innevånarna faller och bryter lårben, skenben och handleder till höger och vänster.
Att ta bussen hem är inget alternativ för mig. Det är 1 km till närmsta busshållplats och det är förstås inte plogat på den vägen heller. Utan snömodd att trava i tar det 45 minuter för mig att ta buss hem. Jag har inget körkort så bil är inte heller något alternativ. Jag har dubbdäck fram och bak på cykeln.

5 kommentarer:

h sa...

Ta körkort kanske är en idé? Eller kan/vill du inte? Sen hjälper det ju inte med körkort om inte en bil införskaffas också..

Aurora sa...

Här ställer vi in cyklarna på senhösten och tar fram dem till våren. Norrland? Nej men Småländska höglandet. Kram

Shamrock sa...

vi har många plogbilar, men de plogar bara på bilvägarna. Gång och cykelbanor blir så där benbrottsframkallande som du beskriver

Singelmamman sa...

Snö är fint. Men. Jag tycker det är roligare att åka till snön än att ha den inpå knuten.

Unknown sa...

Jag håller med dig om att det är jätte dåligt plogat här i vår stad. Min pappa som är 84 år har svårt att gå ut och gå till bilen för trots att det bor mest äldre människor i hans område där det plogas och skottas väldigt dåligt eller i stort sett inte alls. Ett lårbensbrott betyder döden för honom för han är i dålig fast han fortfarande bor i sin lägenhet och klarar sig själv. Jag tycker som du att det ska skötas,det där med skottning.