söndag 24 februari 2013

Fåglarna kviddevittrar helt galet idag!

Vilket fantastiskt vinterväder det har varit idag! Min promenadkompis ville ha med mig på ett spinningpass men eftersom jag var inomhus hela dagen igår så ville jag mycket hellre gå ut och gå i solskenet. Jag tog Största med mig. Vi gick en dryg mil. Vi mötte ett helt gäng med hussar och mattar och deras hundar! Tror det var Brukshundsklubben som var på promenad. Hästar såg vi också och ett modellflygplan. 

Minsta går i årskurs 5. De håller på och samlar pengar till en klassresa i sexan. De ska bland annat ha ett disco som kommer kosta 200 kronor i entré. Jag tycker att det är ok att det kostar 200 kronor. På alla föräldramöten brukar det vara en punkt som heter "stämningen i klassen". Den brukar oftast vara bra. Stämningen bland föräldrarna i klassen är inte bra. När det gäller discot har det kommit 10 mejl sedan i fredags. Ett par positiva men de allra flesta är negativa till att ordna och hjälpa till med ett disco. Någon vill ställa in discot men betala 200 kronor till klasskassen ändå. Några klassföräldrar tycker att de redan har gjort sitt för de var med och ordnade fika och lotteri vid lucia. I den här klassen har de flesta gått tillsammans ända sedan de gick på dagis. Trots det kan jag inte påstå att jag känner någon av de andra föräldrarna. Av en särskild orsak tappade jag helt förtroendet för några av föräldrarna i klassen för flera år sedan. Det finns inte någon jag kan tänka mig att ringa och fråga "ska du och jag hjälpa till med discot för klassen?" Tror att jag skulle få svaret "varför?!" Det känns minst sagt sorgligt att det är så. Det är milsvid skillnad från hur det var i mina två äldsta söners klasser. Kan ha varit för att mina två äldsta gick i en friskola där föräldraengagemang var med som ett kriterium vid ansökan. De gick på en skola med musikprofil och det gick åt föräldrainsatser bl.a vid konserter och vid lucia varje år. Jag missade nästan aldrig ett föräldramöte på den skolan. I Störstas klass hade vi som var föräldrar t.o,m fest tillsammans i hemkunskapssalen utan barnen en gång! 
Minsta trivs med klassen och skolan och det är ändå det viktigaste! 

5 kommentarer:

Aurora sa...

Det är ungefär som det brukar vara i idrottslag. alla vill ha allt utan att hjälpa till. De förstår inte att det kostar att ordna saker. kram

Mina dagar sa...

Man förvånas, är det vuxna människor?

Kul att din Största ville ta en prommis med dig!

Underbart med galet kviddevitter :-)
Kraaaam

Malla sa...

jag är inte alls förvånad!
härligt väder har vi haft här med, det gör mig mer förvånad.

Anonym sa...

Skönt att minsta trivs i alla fall! ♥

Fru Venus sa...

Jag räknar dagarna tills vi är klara med grundskolan!