tisdag 19 februari 2013

Fortfarande en dryg vecka kvar

Plymouth Rock

Snart är februari slut säger de på mitt jobb. Snart? Det är försjuttsingen åtta hela dagar kvar innan den här månaden är slut. Åtta dagar i februari är jämförbart med alla dagar sammanlagda för  juni, juli och augusti. Det var väl en konstig jämförelse. Går ju inte att likna februari med sommarmånaderna. Februari liknar inte sommar för fem öre. Sommarmånader säger schvåpp och så är de över och kylan och framför allt snön brukar lysa med sin frånvaro då. Februari ligger som en kall blöt filt över mig. Hade det inte varit för den otroligt vackra solnedgången som jag såg idag när jag cyklade hem från jobbet så hade jag inte känt något hopp alls inför framtiden. Finns det något fulare än svart snö?

Fru Venus går i hönstankar. Jag vill också ha hönor. Jag kan kanske inackordera en höna hos Fru Venus. Mellans flickvän har fina höns. Jag är inte helt säker på rassorterna men jag tror att det är plymouth rock och holländsk vithätta hon har.

6 kommentarer:

Singelmamman sa...

En särdeles sann och rättvis bild av denna helvetes månad! Är det hela åtta dagar kvar!? Jobbigt.

Fru Venus sa...

Jäklar vad fin höna! Tack för alla tips och kommentarer ;-) tror fler än jag har uppskattat det. Jag har massor av tips att googla på nu, men jag fattade inte det där med garderoben? KRAM

Shamrock sa...

Jag som precis idag kände mig glad och positiv eftersom det var ljust när jag gick hem från jobbet. Det är flera månader sedan det var det och sen har jag hört fågelkvitter på morgonen. Något är på gång, kan det vara våren tro?

Knasterfaster sa...

Singelmamman: Varför är den här månaden så här jobbig?
Fru Venus: Mina höns hade garderoben som hus. Garderoben låg ned på marken. Dörren blev tak. Eftersom taket hade gångjärn så gick det att öppna och kika in på hönsen. Det fanns en uppsågad liten fyrkantig öppning där hönsen kunde gå ut och in.
Shamrock: Jag har haft ljust ute både till och från jobbet länge nu men det spelar ingen roll för mig.

Fru Venus sa...

Ah....NU fattar jag! :-)

Madlar sa...

Hönor är väldigt mysiga husdjur. Inte för att de är direkt keliga utan sällskapliga. De har sitt revir runt huset o vandrar runt, runt, stannar till o "snackar" innan de tar en vända till. Äggen är bonus.