onsdag 6 februari 2013

Uppochned

Har precis avslutat en trevlig chattstund med Mellans flickvän på FB. Igår när jag blev arg på Mellan skvallrade jag för hans flickvän. Värre straff än så kan nog Mellan knappast få... Det var riktigt elakt av mig. Hoppas han skärper sig nu.

Vi har en student/praktikant/elev på jobbet. Hon började i måndags. En väldigt trevlig, intresserad och vaken tjej. Idag fick hon sitta vid en dator och träna på att skriva journaler. Plötsligt kom hon till kassan där jag stod. Hon var lite röd om kinderna. Är du teknisk så där på datorer och så undrade hon. Ehh, jaa men det beror på vad det gäller svarade jag.

Student: Min skärm är upp och ned.
Jag: Vá, varför har du vänt på den?!
Student: Jag har inte vänt på den. Den bara blev så.
Jag: Vänd tillbaka den då.
Student: Det går inte.
Jag: Varför?
Student: Åh så pinsamt. Kom och titta!

Så gick min kollega med och tittade.
Så kom de tillbaka.

All text på skärmen var verkligen upp och ned! Om man trycker ned ctrl alt och pil ned-tangenten samtidigt (fråga mig inte hur hon råkade göra det) så vänds all text på skärmen! Prova att göra detta på jobbet får ni se. Hemma fungerar det inte, jag har provat. För att få tillbaka till normalt läge igen så trycker man ctrl alt och pil upp-tangenten. Ett väldigt roligt bus ju!

Jag jobbade till kl. 19 idag för vi hade kvällsmottagning. Det var bara kuratorer, sjukgymnaster och barnmorskor som hade patienter ikväll. Klockan 17 kom det en kvinna som pratade dålig svenska. Jag hittade inte hennes namn på receptionslistan så jag frågade om hon skulle ta cytologprov. Ja! sa hon glatt. Jag bokade in henne för cyt-prov hos en barnmorska (de har drop-in tider för det). Efter en stund kom barnmorskan tillbaka med kvinnan till mig. Hon skulle inte ta cytprov. Hon
hade ont i halsen! Hon hade blivit helt förskräckt när barnmorskan bad henne klä av sig... Hon kom på fel dag och hade en tid hos en doktor nästa vecka. Hon blev inte arg och hon fick pengarna tillbaka.

Ni som gillar skor måste kolla här hos Marha Mildred.

7 kommentarer:

Ting sa...

Halsprov som halsprov ;)

Anonym sa...

Hahaha provade vända ppåner och det gick! Här hemma alltså. Fast jag fick ta pil ner för att vända ner och pil upp för att vända upp.

Knasterfaster sa...

Ting: eller hur? hahaha
Anne med e: jag har ändrat nu. Det var nog så som du gjorde. Visst är det roligt?! Hahaha.

Singelmamman sa...

Vilket dag. Det händer skojiga saker på ditt jobb.

Maria sa...

Måste genast prova om jag kan vända min text. Undrar om det stannar kvar om man stänger av datorn? Jag tror jag trycker lite på sambons dator ivkäll när han gått och lagt sig!

Unknown sa...

det vågar inte jag!

Fru Venus sa...

Jag ska testa det där på datorn när jag lämnar över den till min arbetskamrat ;-) Skorna och väskorna var UNDERBARA!