måndag 8 april 2013

Käppar i hjulen

Vissa dagar känns det som om nästan allt är emot mig. På torsdag ska vi HBT-utbildas på jobbet. Utbildarna kommer från Stockholm på onsdagen och har önskat hotellboende. Min chef gav mig i uppdrag att boka två enkelrum på något hotell. Ett lätt uppdrag kan tyckas. I torsdags ringde jag fyra hotell som var fullbokade. När jag ringde det femte hotellet som också var fullbokat fick jag veta att det är två stora konferenser här i vår stad den här veckan. Till slut ringde jag vår bokningstjänst, en väldigt trevlig och rolig kvinna för övrigt, hon lovade att göra vad hon kunde och återkomma. Hon prel.bokade ett vandrarhem som sedan visade sig vara fullbokat. Sedan hittade hon plats i en sovsal men det kändes inte ok så hon fick fortsätta leta. Idag hörde jag inget ifrån henne förrän strax innan jag skulle sluta jobba. Då hade hon prel.bokat två rum på ett hotell en bit utanför stan sa hon. Hon ska ringa mig imorgon igen. Usch vad jag tycker illa om när ett lätt uppdrag visar sig vara omöjligt att lösa. Mina arbetskamrater tror mig inte när jag säger att det är fullbokat på alla hotell och vandrarhem. Det är jobbigt att inte bli trodd.

Idag fick jag mitt skattebesked. För första gången i mitt liv fick jag restskatt vilket gjorde mig mycket förvånad och besviken. På grund av att jag har så låg lön så straffas jag för att jag utnyttjade rotavdrag då vi rustade vårt kök förra året. Jag ska betala tillbaka drygt 8000 kr. Läs exemplet på sid 10 i Dags att deklarera får ni se. Rotavdrag lönar sig tydligen bara för höginkomsttagare.

Middagen ikväll fick i alla fall högsta betyg.Tomatkokt matvete med ungsgrillad paprika och grilloumi. Mums! (Linas matskasse).

4 kommentarer:

Singelmamman sa...

Men så trist med restskatt. Att boka hotell kan vara omöjligt.

Anonym sa...

Som allt annat alliansen hittat på ju...

Maria sa...

Surt med restskatt :-(

Knasterfaster sa...

Singelmamman: nu tror jag att vi har bokat hotell åt dem i Kumla, en förort till Örebro.
Anne: så himla dumt av dem
Maria: där rök min semesterkassa.