lördag 26 december 2009

En annan dag

Idag har sambon mest svurit men han har byggt lite dator också. Jag, 8-åringen och 14-åringen har bakat brownies. 8-åringen och 14-åringen hjälpte mest till med att slicka skålen. Jag bakar inte särskilt ofta så det blir extra roligt och speciellt när jag väl gör det. (Bullar har jag inte bakat sedan 1996). Brownisen  hade jag tänkt ta med bort men jag glömde dem hemma. 8-åringen gjorde stuvade makaroner till lunch!!! Det är det bästa han vet. Jag tyckte att han ätit lite dåligt nu under några dagar (mest godis och läsk) så jag tänkte att han skulle få något som jag visste att han skulle äta. Till makaronerna stekte han prinskorv. Jag hjälpte bara till lite lite grann. Han hade i 2 msk vispad grädde och lite flytande honung i stuvningen . Det skulle det vara enligt hans recept sa han. Annorlunda men gott!
Vi hade temajuklappsbyte hemma hos svärmor idag. Temat var "något varmt". Jag fick liniment (skall jag använda nästa gång jag har träningsvärk). Svägerskan fick en ljusstake (design E. Kirchsteiger) . Sambon fick en röd gosig filt och svärmor fick glögg, blåbärssoppa, kaffe och te. Temajulklappsbyte innebär att alla vuxna köper en julklapp för cirka 150 kr enligt ett visst tema och sedan har man lottdragning om paketen. Svärmor trodde att temat var "något mjukt" (hon hade gett filten) och förstod inte hur våra paket kunde stämma in på det temat.

2 kommentarer:

Malla sa...

Smart att köra med tema, det ska vi lätt göra ngt år!

Knasterfaster sa...

Hej Malla! Det är riktigt roligt. Det är särskilt kul när det är någon som är med som är lite glömsk! Förra året hade vi tema: kokbok