tisdag 8 december 2009

Vardagsmys

Idag har jag varit på Mälarsjukhuset i Eskilstuna. Besökte Smärtmottagningen och IVA. Vi var ett litet gäng på 7 personer från jobbet som åkte dit. Vi ville se hur de löst det praktiskt och tekniskt när det gäller datorjournal. Vi har ju inte datorjournal på vårt sjukhus. Är vi sist i landet med att införa det måntro? Vi skriver journalerna i vanliga word-dokument som skrivs ut på papper och läggs in i en pappersmapp. Under besöket idag fick vi goda mackor och en veta en hel del intressant.
På Mälarsjukhuset hade de bevarat 70-tals looken i färgsättning och inredning. Vet inte om jag tyckte det var upplyftande eller deprimerande med de 70-tals oranga väggarna med matchande storblommiga tapeter i de otroligt långa korridorerna.
Hämtade 8-åringen på fridtids kl. 16 som vanligt. Han tog med sig en kompis hem. Sambon kom hem och satt direkt igång med att göra en Taco-paj!!! Den står i ugnen just nu. Under tiden som han pysslade med det så strök jag stjärngosselinnen. Tokstressade förresten in på Panduro efter jobbet för att inhandla nya stjärngossestrutar/stjärnor. De är ju absolut förbjudet att handla något på väg mellan arbete - hämtning på fritids, men ibland gör jag faktiskt undantag från den regel och varje gång jag gör det, kanske 3 - 4 gånger på ett år, så känner jag mig som en värsta boven och får dåligt samvete. I alla fall så gjorde jag ett undantag idag eftersom jag annars hade behövt hämta på fritids först för att sedan ta mig tillbaka in till stan igen för att göra ett inköp som tar 2 - 3 minuter. Fattar ni att jag tyckte att det var värt lite dåligt samvete att göra som jag gjorde? Hade inte behövt skaffa mig dåligt samvete överhuvudet taget. När jag kom hem med stjärngossestrutarna-/stjärnorna så upplyste 15-åringen mig om att de bestämt i skolan idag att de inte skall ha sådana i år.
Jag hade bestämt mig för att inte gnälla i det här inlägget men nu hasplade jag visst ur mig lite gnäll ändå.
Jag tänkte berätta hur mysigt det var att att ha en pysslande sambo i köket och hur ljuvligt gott det doftar ifrån Taco-pajen som står i ugnen just nu.

3 kommentarer:

Finnpajsaren sa...

Vad är det för modernt påhitt? Inga strutar va? Hmm...
http://finnpajsaren.blogspot.com/2008/12/var-e-strutarna.html

Jobbar du inne i Örebro?

Knasterfaster sa...

Finnpajsaren: Enligt 15-åringen är strutarna så små så det ser inte snyggt ut. Jag tycker att de borde ha byggt egna strutar i skolan.

Ja, det kan man säga.

Finnpajsaren sa...

Ja klippt och klistrat lite. :-)
Hoppas huvudvärken gett med sig!