lördag 8 oktober 2011

Nyfiken

Har lånat bilden av grävskopan från Boliden. 
Hur har ni det med nyfikenheten? Min är ganska stillsam. Jag frågar sällan ut folk för att stilla min egen nyfikenhet. Jag frågar för att andra ska få stilla sitt behov av att få berätta. Det är skillnad det. Just nu är jag dock väldigt nyfiken på vad mina grannar som bor på andra sidan cykelvägen har för sig. I en eller ett par veckor har de pysslat med något vid sitt hus. Det ser ut att vara ett stort byggjobb. Det har grävts med en stor grävmaskin på deras entrésida. Klockan åtta i morse satte grävmaskinisten igång att gräva igen. En kväll i förra veckan grävdes det trots att det var mörkt ute. Jag skulle gärna vilja veta orsaken till grävandet men jag har ju inte med det att göra så jag går inte dit och frågar för att stilla min nyfikenhet. Men undrar gör jag. Vi hade ett par grannar som bodde här precis bredvid oss. Deras trädgård gränsade till vår. Ett trevligt par med en liten son. Vi pratade över häcken och barnen lekte med varandra. Ett år i december visade hon hur fint de hade renoverat sin trapp och hon pratade om att de skulle renovera köket. Två månader senare såg jag deras hus i en bostadsannons i tidningen. De skiljde sig. Det kändes väldigt oväntat. Jag undrar vad som hände.

6 kommentarer:

Mamma J sa...

Jag gissar vilt på en vattenläcka, annars förstår jag inte varför de gräver både "natt och dag"...

Fru Venus sa...

Det är tyvärr sällan man ser att folk "är på väg" att skilja sig. Kanske lika bra. Kan du inte gå dit och fråga, säg att du vill veta vilka kvällar och mornar du kan sova? ;-)

Renée sa...

Jag hade defenitivt gått fram och frågat, sådan är jag tyvärr! Hoppas du snart får veta. Håller med om at en del går i sär utan att man fattar någonting, fast å andra sidan säger de att det var så när jag själv separerade. Själv tycker jag det syntes lååååång väg!

nillas liv på pinnen sa...

Jag tror grävprojektet är en dränering. Det är vad grävprojekt ofta handlar om på min gata i alla fall.
Och skiljer sig är det så många som göra att jag inte orkar hålla reda på dem.

Shamrock sa...

Renoveringen tärde nog på förhållandet. Säger som Nilla att grävmaskiner brukar betyda omdränering

Knasterfaster sa...

Mamma J: Ja, det är kanske en vattenläcka det är.
Fru Venus: Det får Sambon göra. Det är han som har problem med sömnen - inte jag.
Renée: Önskar jag hade dig till granne för då kunde jag gå till dig och fråga.
Nilla: Måste man inte dränera runt hela huset? De gräver bara på en sida. Det var ok att de skiljde sig. De var väldigt olika.
Shamrock: Renoveringen hade de hjälp med så den tärde nog inte så värst. Jag misstänker en otrohetsaffär.