söndag 2 december 2012

En fråga som provocerade mig

I fredags arbetade jag halva dagen och slutade vid lunchtid. Det gör jag var tredje fredag. Jag arbetar heltid och har ett treveckorsschema med lite varierande arbetstider. I onsdags arbetade jag 07.30 - 19.00. Min Sambo arbetar också heltid. Han arbetar 08 - 17 varje dag. Jag går upp cirka 30 minuter före Sambon varje morgon. Det gör 2.30 timmar på en vecka. Det kan ni komma ihåg men det har kanske inte med den här saken att göra egentligen. Det som provocerar och får mig att tända på alla jämställdhetscylindrar är frågan som min kvinnliga jämnåriga arbetskamrat helt seriöst ställde till mig när jag skulle gå hem i fredags: Ska du hem och städa nu då? Det skulle jag så f*n inte! Varför skulle jag det?! Frågan upprörde mig men jag bet mig i tungan och svarade bara: Nej det ska jag inte göra. Skulle en man någonsin få den frågan om han gick hem kl. 12 en fredag? Nej, jag skulle inte tro det.

Bygge av vallaställ
Idag är det första advent. Sambon köpte massor av kronljus när han var på Biltema igår så i år kunde vi för första gången på flera år tända det första ljuset i adventsstaken just precis på rätt dag!

3 kommentarer:

Ulrika sa...

Jag har inte städat heller. Jag pyntar ostädat. Det går finfint. Det tar så lång tid allt när Bosse hänger i hasorna att städningen fick anstå tills han är två år ca.
Du behöver väl bara ett ljus ännu. Det är ju bara första advent. När vi får en massa mer adventar då kan du ta fram det tunga artilleriet med dina många kronljus.

Trevlig advent!

Fru Venus sa...

Väldigt korkad men vanlig fråga. Och varför ska man städa på fredagar? Vi gör det tillsammans på torsdagar (om vi gör det) efter helghandlandet, sen är det ledigt och helg när vi kommer hem på fredagen. Jag har bunkrat ljus på IKEA så vi ska också tutta på på rätt dag. Söndagskram

Jenny sa...

Jag städar på min lediga fredag. För att det är praktiskt. Men hade gubben varit ledig hade varit han som fått göra det. Helt enkelt.
En mossig fråga. Du har en poäng där.

Trevlig första advent på dig.