tisdag 4 december 2012

Jahaja

Den här veckan ska jag på två julfester. Imorgon bjuder Sambons arbetsgivare på julfest på fin restaurang och på torsdag är det julfest med julbordscatering i matsalen på min arbetsplats. Jag får följa med Sambon på hans julfest men han får inte följa med på min. Det är det som är skillnaden mellan att vara privatanställd och landstingsanställd.

Idag har det varit kallare både ute och inne fastän termometern visat att det varit varmare ute idag än igår. Igår var det -18 och idag har det bara varit -13. Jag har frusit om ben och fötter på jobbet.

Minsta tog ut Zelda på vår inglasade uteplats när han kom hem från skolan idag. Tyvärr stod en dörr på glänt så när Sambon, jag och Största kom hem två timmar senare så var Zelda ute i snön och sprang runt. Vi gick ut och ficklade. Naturligtvis kom Zelda skuttande när vi ropade på henne. Hon sprang bakom ryggen på mig och in i uterummet igen. Tur att Största såg när hon gjorde det. Nu sitter hon och värmer sig i mitt knä.

Sambon har åkt till gymmet och sedan ska han klippa sig hos Jasmine. Jag ska städa och laga mat innan han kommer hem igen. Kl. 20 kommer Sambons syster hit. De ska förbereda Systers skidor inför Vasaloppet. Strax ska jag sätta fart med städ och mat. Strax.

7 kommentarer:

Malla sa...

vi ska på jullunch med jobbet och sen blir det väl julmiddag nästa fredag kan jag tro. Sen julafton och sen får det vara nog med julmat för detta år :)

Fru Venus sa...

Hoppas Sambons julfest blir kul, för er båda.
Tänk att Zelda gillar den kalla snön?

Knasterfaster sa...

Malla: Idag var jag väldigt sugen på julskinka. Tre gånger julmat låter alldeles lagom.
Fru Venus: Det hoppas jag med. Det kan vara lite si och så för mig. De andra kvinnorna är så världsvana och tjusiga (inbillar jag mig).
Zelda älskar snö! Hon tycker att den är störtskön att gräva i. Hon var väldigt trött sedan och sov tungt i mitt knä.

Singelmamman sa...

Den 12:e, 13:e och 14 december är jag bjuden på julbord. Den första på jobbet, de andra två på värdshus. Sen kan jag nöja mig med en knäckemacka med skinka på till jul.

h sa...

Vad betyder ficklade?

Shamrock sa...

oj behöver de förberedas redan? Är det inte flera månader kvar?

Knasterfaster sa...

Singelmam: jusr nu skulle jag vilja ha e knäckemacka med skinka
Helena: det betyder att lysa med en ficklampa
Shamrock: skidorna kommer att var mer förberedda än Sambon inför loppet är jag rädd