onsdag 12 december 2012

Gilla inte allt!

Tänk er för innan ni gillar något på FB. Gilla inte det som har med pepparkaksgubbedebatten att göra utan att kolla källan först. Jag har sett några ögonbrynshöjande gillanden den här veckan. Vad jag vet har de personerna inte sympatiserat med SD tidigare. Två vänner på FB påstås gilla våldsamt s e x. Va?! Kan vara sant iofs.

Någon undrade varför min son inte får vara utklädd till stjärngosse i skolan. Det enkla svaren tror jag är att för det första så är det makalöst svårt att få tag i stjärngosselinnen i storlekar över 140. Sedan tror jag också att det är töntstämpel på stjärtngossar. Killarna själva vill inte vara stjärngossar. Stjärngossarna har mer eller mindre försvunnit ur luciatågen de senaste 10 åren till förmån för pepparkaksgubbar och pepparkaksgummor. För 15 år sedan var det svårt att hitta pepparkakskläder och nu finns de överallt. De senaste sju dagarna har 40 personer googlat stjärngosselinne och hamnat här på min blogg. Jag tror att lärarna trodde att de gjorde oss och eleverna en tjänst när de bestämde att det skulle vara vit skjorta och mörka byxor istället. Vita skjortor är bra mycket enklare att få tag i och lättare att få killarna att sätta på sig. Mina två äldsta söner gick i en skola med musikprofil tidigare och där var stjärngossarna accepterade i luciatågen. Därför har vi stjärngosselinnen från storlek 140 upp till storlek L (lucialinnen som jag sprättat bort spetsarna på). Jag är också ganska säker på att de kommer att ha stjärngossestrutar på sig. Inte köpta sådana utan fina och lagom stora (de köpta brukar alltid vara för små) som de tillverkat själva i skolan.
Uppdatering: Enligt Minsta kommer de inte ha strutar. Ingen vill ha strut för det är inte snyggt.
Uppdatering 2: Minstas svarta jeans är för trånga. Han får ta vanliga blåa jeans med ett litet hål ena på knät.

3 kommentarer:

Fru Venus sa...

Här körs det med både stjärngossar (i vanliga vita lucialinnen, finns till st 170 på KappAhl) och pepparkaksgubbar och gummor.

Shamrock sa...

Jag gillar stjärngossar och tycker att det är synd att de försvinner. Mest gillar jag småkillarna som har strutarna på trekvart och ibland lite tillbucklade

Mika sa...

Det är fasligt mycket bryderier över lucia firandet... mina tjejer är små men jag tycker det är ett fasligt bryderi på vad och vad man inte ska ha på sig.
Det är dock en väldigt, väldigt VÄLDIGT fin tradition!!!!

Kram på dig!