tisdag 5 juli 2011

Badat och fegat

Sambon, jag och Minsta har varit på Mariebad. Största och Mellan ville vara kvar i lägenheten för de visste att fru Venus skulle komma hit och henne ville de inte missa för allt i världen (tror jag). Det kan också ha berott på att de visste att det  är obligatoriskt med speedos för alla män på Mariebad eller så var det av ren och skär slöhet som de inte följde med och badade. Idag vågade jag inte åka snabbt i rutschkanan. Jag vågade inte åka sakta heller. Jag vågade inte åka alls. Det var fegt av mig.

Igår kväll bjud fru Venus och mannen hennes oss på laxrullar med färskpotatis, rabarberkaka och bastu. Mmmm, det var underbart. Jag har oroat mig lite för räkningen som ska komma för det här lyxboendet med all inclusive. Det kommer att bli dyrt har jag tänkt. Jag har tänkt att jag får väl betala en del av räkningen in natura om det kniper, (dvs. med bl.a en påse potatis, en stekpanna och två skärbrädor)Gissa om jag blev förvånad när det låg en lapp här i lägenheten där det står att vi kommer att få betalt för att vi bor här i en vecka och för att vi äter och dricker och badar och får handdukarna torktumlade helt gratis?! Det kanske är någon slags åländsk tradition att göra på det sättet. Kanske gästfrihet är en hobby de ägnar sig åt precis som "plocka sedlar ur automaten", vilket också verkar roa dem. Där vi kommer ifrån är folk mest misstänksamma och pessimistiska. De flesta har som hobby att gnälla om det ena och det andra, som att bomull inte känns som bomull eller att de saknar ett par turkosa gardiner.

Solen skiner alltid här på Åland. Idag skiner den bakom molnen här i Mariehamn. 

Nu ska vi vila lite efter maten. Sedan ska vi kanske gå och köpa oss varsin italiensk glass. 

10 kommentarer:

Madlar sa...

Vilken härlig vistelse, värd vartenda öre ;)

nillas liv på pinnen sa...

Det där låter som ett inihelvete bra semesterställe. Jag har alltid letat efter ett som drar in pengar istället för att kosta, men har aldrig hittat något. Förrän nu då, när du hittat ett åt mig.

(Puh, det var svettigt att skriva en hel kommentar utan att gnälla ett endaste dugg.)

Shamrock sa...

Åh vad det låter härligt när jag läser om din semester. Jag tror inte att du åkte i kanan eftersom du inte vågade sjunga högt. Man måste ju sjunga högt när man åker i den

Fru Venus sa...

Ha ha, Shamrock kommer ihåg rätt :-)

Anonym sa...

Hahaha. Va sjutton, det var ju bara en enkel liten efterlysning...

Okej, men härligt att ni har det så bra. Den där Fru Venus borde byta jobb och starta ett pensionat PÅ RIKTIGT! Det skulle bli en succe, hälsa henne det.

Kram.

mammakicki sa...

Hur smakade bastun?

Knasterfaster sa...

Madlar: Ja, absolut!
Nilla: Fortsätt gnälla på du bara. Det är ok. :)
Shamrock: Ja, visst ja så var det ju! Tur att jag inte kom ihåg det igår då vi var där. Det kanske Minsta och Sambon hade tyckt varit pinsamt, särskilt om jag hade sjungit Helan går...
Fru Venus: Hon har ett väldigt bra minne. Tur vi har henne! :)
Finnpajsaren: Ok, ok. Förlåt.
Jag ska hälsa fru Venus.
Mammakicki: Bastun gav trässmak.

Knasterfaster sa...

Mammakicki: Träsmak menade jag.

Singelmamman sa...

Men jag minns också att det lät bra när du sjöng. Och pensionat Fru Venus är väldigt bra, jag har bott där många gånger. Kan rekommendera det starkt.

Knasterfaster sa...

Singelmam: Ja, jisses så bra jag sjönt. Jag har varken förr eller senare sjungit så bra som då. :)
Fru Venus pensionat, B&B, hotell och SPA resort är toppen!