söndag 10 juli 2011

Som en tung varm blöt filt

Det har inte känts bra idag. Zelda är fortfarande bortsprungen. Vi har letat, satt upp lappar och frågat folk på gatan. Inte ett spår någonstans. Svärmor bjöd på lunch och fika men sedan åkte vi hem. Det kändes lönlöst att leta mera. Det var som att leta efter en nål i en höstack när vi letade efter en kanin bland flera hundra trädgårdar. Om hon bara sprungit åt rätt håll (och inte mot bilvägen) så kommer hon leva som i paradiset för där är så mycket gräs att äta och fina kullar för henne att springa omkring på. Jag hade lovat Mellan att städa tonårsrummet i garaget idag. Det har fungerat som förråd under vinter, vår och halva sommaren och behövde städas ur. Imorgon kommer Mellans kompis från närheten av Skåne på besök och stannar veckan ut. Jag hade lovat att jag skulle städa garagerummet eftersom det "mest var jag" som "stökat" till. Mellan ska sova i garaget och flickan sover i hans rum. Det behövs en del städning inne i huset också. Det hoppas jag att jag hinner med efter middagen som vi ska äta om en stund. Jodå, ni behöver inte fundera. Sambon och jag har hjälpts åt med städningen. Han har varit i garaget och fixat lite han också men där fräste jag så mycket åt honom så han valde att gå in och röja i köket istället. När diskbänken var ren åkte han och handlade mat.
Jag är ledsen idag. Det är min sista semesterdag också.

10 kommentarer:

Tant Grön sa...

Hoppas kaninen kommer tillbaka. Söndagsångeset är alltid värst när man ska avsluta semestern. Sänder lite svettiga storstädningskramar till dig.

Shamrock sa...

Men har inte min hållna tumme hjälpt?

Mika sa...

Åh nej... inte zelda... bor svärmor långt bort från er eller finns det möjlighet att hon hittar hem?
Jag har bara lite erfarenhet av bortsprungna kaniner och det är att dom inte beger sig så långt bort... utan trycker i en buske när dom inser att det är obehagligt att vara borta hemifrån. Men det var en kanin...och den var inte alls så mysig som Zelda verkar vara. Håller tummarna!!!
Kram
Mika

Singelmamman sa...

Men åh vad jag hoppas att hon sitter hemma hos er när ni tittar ut senare ikväll! Håller tummarna hårt!

nillas liv på pinnen sa...

Sätt upp lappar i området där hon sprang bort! Med en av bilderna i förra inlägget på. Förmodligen finns hon där någonstans, kanske i någon annans trädgård. Hoppas jag.

Mina dagar sa...

NEEEEEEJ!!!!

Men vet du, kaniner har ett LIIIITET revir!!!!!!!!
Dom brukar finnas i närheten!!!!!!!!

GE INTE UPP LETANDET!!!!!!

Det gjorde jag en gång, men sambon gick en stund till och letade och då helt plötsligt stod Bosse bara där mitt på vägen!!

Nu har dom mat lite här och där så Jag håller alla tummar så hårt jag kan för att Zelda kommer tillbaka!!!

JÄTTEVARMA KRAMAR från
Bosse-kanin och Eva

Ting sa...

Håller tummarna för att lilla Zelda snart är tillbaka!

Jonna sa...

Jag håller också tummarna. Så jobbigt med ovissheten. :(

Ingela sa...

Inte kul alls när en liten familjemedlem springer bort. Hoppas att hon kommer tillbaka lika snabbt som hon försvann

Mina dagar sa...

Men jag går här hemma och är orolig och tänker på er och Zelda! Hur går det???
Kram