söndag 31 juli 2011

Bad och sol

Kom just hem från badet. Vi hade inte tänkt bada idag men plötsligt var det alldeles för hett att stanna hemma i trädgården. Det gick bara inte. Vi åkte till vår närmsta badsjö. Den är endast 5 ha stor men djup. Hur djup vet jag inte för jag har inte varit ned på botten. Det finns regnbågar i sjön. Fiskar alltså. Dem såg jag inte till. Vi doppade oss två gånger sedan åkte vi hem igen. Sambon och Minsta ska på bio. Filmen börjar kl. 15.30. Jag måste laga punkteringen på min cykel. Jag hade fått loss växeln och skruvat bort däcket innan vi åkte och badade. Just nu känns det inte alls som om jag vill fixa den där punkteringen idag. Känner mer för att ligga på gräsmattan och sola.

Minsta och jag byggde byar av sten i sanden på stranden vid badet. Vi småpratade lite sådär som man gör. En mening som Minsta sa kommer jag fortfarande ihåg. "Av pappa fick jag min längd och av dig fick jag min uppstudsighet". Hm. Uppstudsig - jag?! Av fyllehundar och barn får man höra sanningen.

Om ni tror att jag endast har fixat lite med cykeln och badat idag så tror ni helt fel. Jag har varit på matmarknaden och storhandlat, på K-Rauta och handlat bräder, vikt ihop och stuvat ihop ett tält, häktat av och häktat på förrådsdörren som Sambon håller på och renoverar och konstaterat att jag behöver smörja in mina torra ben.

4 kommentarer:

Fru Venus sa...

Uppstudsig?? Vilket "mått" använder ni? ;-)) Du är perfekt, hälsa Minsta det! Du är duktig som lagar punka själv, sånt kan inte jag... Solskenskram!

Krakelsprakel sa...

Det är respekt att byta punka!
Jag vill också ha en sjö att bada i idag. Bilens ac ar fått svalka oss;)!

Singelmamman sa...

Jag tycker Minsta har rätt. Du står upp för vad du tycker och är lite studsig också...
Själv avskyr jag att be om hjälp men jag gör hellre det än lagar punkteringar. Du kanske ska byta ytterdäck, du har ofta punktering.

nillas liv på pinnen sa...

Vad mycket du hinner med på en enda dag! Hjälp. Får liksom känslan att jag också borde. Men nä.
Sedan håller jag med om att det finns något ganska studsigt i dig. Något välfjädrat.