lördag 30 juli 2011

Giltig frånvaro

Vi hade vissa meningsskiljaktigheter på förmiddagen idag, Sambon och jag. Han hade dessutom vaknat med huvudvärk. Frågan gällde ogräsets vara eller icke vara i vår nyanlagda rabatt. Jag hade en teori om hur vi skulle få väck ogräset och kände mig motarbetad när jag framlade min idé (som jag f ö knyckt ur en trädgårdstidning). Sambon tyckte att jag gick till direkta personangrepp mot honom i min argumentation. Han valde att avsluta diskussionen genom att avlägsna sig. Han gick in i huset och lämnade rabatten i mina händer. Nu ligger det ett lager dagstidningar mellan den gamla jorden och den nya som vi köpte idag. Dagstidningarna ska kväva ogräset i den gamla jorden. När ogräset är dött multnar tidningen bort och blir jord. Ovanpå tidningslagret har jag fyllt på med ny jord och ovanpå den nya jorden ligger ett lager pinjebark. Jag har planterat några växter i rabatten idag som ni kan se på bilden. Ingen ros dock. Rosen ska jag kanske plantera nästa höst. Vi frågade om rosråd på blomsterhandeln och blev avrådda från att plantera rosor. Rosor kan tydligen bli angripna av både det ena värre än det andra om de planteras för nära en vägg. När jag var klar med planteringarna var Sambon nöjd och huvudvärken hade nog släppt också men det sa han inget om.

Nu måste jag boka tågbiljetter till Malmö åt Mellan. Det är jobbigt tycker jag för det kostar så mycket och jag är så rädd för att göra fel. Dessutom fungerar min hjärna inte optimalt efter kl. 22.

Rubriken som jag satte till det här inlägget stämmer inte.

10 kommentarer:

Fru Venus sa...

Bra, ta nåt annat än rosor, tror jag skrev nåt om smal rabatt!? Betalar inte Mellan nåt själv när det gäller hans tågresor? Du kan hälsa din snygga sambo att du har rätt vad gäller tidningarna, det funkar ;o) Nattikram

Knasterfaster sa...

Fru Venus: Vad tror du om en klematis som klättrar på väggen? Mellan betalar själv men jag betalar från mitt konto först och sedan får jag pengar av honom. Samon har fått hälsningen. ;)

Singelmamman sa...

Ser jättefint ut.

Knasterfaster sa...

Samon?! Nej, jag dras fortfarande med Sambon.
Singelmamman: Tack.

Malla sa...

snyggt! du skriver så roligt att jag får kramp :D

Mika sa...

Hahahaha... nej den stämmer inte!

Jag som ska gräva ner en ros imorgon... vid en vägg. Typiskt!
Nåväl... den ska inte ha det bättre än någon annan planta i den här bortglömda trädgården så den får stå och kämpa vid väggen!

Kram
Mika

Shamrock sa...

Rabatten ser jättefin ut. Då kanske jag träffar Mellan - jag ska oxå neråt ett par dagar (vet dock inte om det blir Malmoe eller inte)

Knasterfaster sa...

Malla: Bäst du strechar magmusklerna innan du läser det jag skriver. :D
Mika: Jag hade tänkt skriva om det som står i rubriken. Planterar du en klätterros?
Shamrock: Mellan reser om två veckor. Då har du kanske hunnit hem igen?

nillas liv på pinnen sa...

Du låter som värsta trädgårdsexperten. Jag ska vidarebefordra tipset till min trädgårdsexpert.

Knasterfaster sa...

Nilla: Jag grävde tydligen ned ett nummer av NA som Sambon hade sparat. Tipsa din expert om att fråga dig innan.