onsdag 1 juli 2009

Hett, hett, hett

Det är tråkigt att behöva jobba när det är sådant här toppenväder. Killarna sitter bara inne och datar hela dagar och åker inte iväg och badar. De svalkar sig i poolen emellanåt men jag får dåligt samvete för att de inte gör något mer!!! Jag vet inte varför vi inte åker och väg och badar på kvällarna men det känns bara så besvärligt. Sambon förkastar alla mina förslag om lämpliga badplatser. Han är ju uppvuxen här så han vet ju bättre än mig...!? Jag fattar inte varför man skall behöva åka flera mil för att komma till ett bra badställe. Kl. 18 när alla börjar bli trötta och hungriga känns det liksom inte att det är läge för att sätta sig i bilen och åka i nästa en timma till en badsjö när man kan ta sig en snabbt dopp i poolen här hemma istället...
I måndags räddade sambon och jag ett liv! I söndags när vi kom hem ifrån stugan så gick jag runt och vattande blommorna. Jag hörde då ett krafsande ljud ifrån ett av våra stuprör. Trodde först att det var en råtta men blev ganska snart säker på att det var en fågel där inne i röret! Hur hade den lyckats ta sig ned där? Sambon och jag gjorde ett gemensamt försök att lossa stupröret från hängrännan men vi gav upp efter en stund eftersom det var mycket annat att fixa med. Vi lämnde helt enkelt fågeln till sitt öde. Jag var övertygad om att den inte skulle överleva där i mörkret och värmen. I måndags kväll hörde jag att den var kvar därinne!!! Nu gav vi oss inte. Med gemensamma krafter lyckades vi efter vad som kändes som flera timmar äntligen få loss stupröret. Det var en liten krake till fågel som satt under flera sekunder och blinkade mot solljuset. Det var en gråsparv. När den hade fattat att den var fri så flög den upp och satte sig i körsbärsträdet. Det kändes bra att vi hade räddat den!!! Igår och idag har sambon fått böka med att köpa och sätta upp nytt stuprör.
Brorsdotter har inte kommit hit ännu. Jag har inte ringt och frågat varför. Jag skulle känna mig så tjatigt då och jag hatar att tjata. Hon kommer när hon kommer. Kanske hon tycker att det är för varmt att resa just nu.

Inga kommentarer: