lördag 11 december 2010

Juleljus som glimmar...

Det glimmar inte så värst hos oss. Inte ännu i alla fall. Vi har rekord i trasiga utomhuslusslingor. Sambon är ute och svär just i detta ögonblick. Han sätter upp en ljusgardin runt uteplatsen. Jag sitter i köket och tittar på. Det är roligt! Innan han gick ut så strök han en julgardin och satte upp den. Den andra hade jag redan strukit och satt upp. Det blev fel när han skulle köra in stången i hålet men jag sa att det inte gjorde någonting. (Gardinstång och gardinkanal alltså, tro inget annat). Jag hade satt upp två ljusklot med ljusslingor inuti i köksfönstret.men Sambon tyckte att det skulle vara en stake i köksfönstret så jag fick ta ned kulorna. Kulorna ska vara i Minstas rum för hans fönster är delat så han måste ha två saker i det. I ett av kökets fönster har jag satt upp en stjärna idag. Där har vi både stjärna och stake. När Sambon skulle tända staken i det andra köksfönstret så sa sa det PANG! och så slocknade alltihop. Jag letade och hittade en hel lampa och nu lyser den så fint. I år har julgardinerna som alltid varit i vardagsrummet till jul fått flytta in i köket. Det är änglar på dem. Gardinerna som jag ganska nyligen köpte för att ha i vårt sovrum har jag satt upp i vardagsrummet. De passade inte i sovrummet för de tog för mycket plats. De är vita. Det är väldigt vitt i vardagsrummet nu men fint tycker jag. De gröna panelgardinerna som satt i vardagsrummet fick flytta in i sovrummet tillsamman med ett par vita panelgardiner som jag har haft i köket förut. Nu har Sambon kommit in och ljusgardinen där ute lyser.

7 kommentarer:

Ulrika sa...

Ni har säkert jättefint både inne och ute, några lampor som är trasiga gör ingenting. Det hör till.
Vi pensionerade vår utegransbelysning för något år sen, köpte en ny men sen dess har vi inte haft någon utegran.
Inne ska vi ha en liten gran iår, fast vi misstänker att Hjördis kommer att ha ner den.

Anonym sa...

Haha, förlåt att jag skrattar men det var så roligt skrivet. Herregud, ni är aktiva med stake och kulor ;)

Malla sa...

Vi har inte fått upp ngn belysning ute än...frågan är om vi kommer glömma bort det helt. Men inte gör det ngt.

Shamrock sa...

Att flytta runt gardiner var smart då känns det som om allt är nytt fast det inte är det. Det ska jag komma ihåg.

Knasterfaster sa...

Ulrika: Jag tror inte att någon tycker att det är särskilt fint hos oss men mysigt är det i alla fall. Bra att ni satsar på en liten gran så att Hjördis inte blir så rädd om den ramlar. ;)
Livet innan liten: Stakar och kulor är viktiga saker så här innan jul. ;)
Malla: Nej det gör ingenting alls. Vad jag har förstått så bor ni nära en affär och där har de väl julgransbelysning som lyser ända fram till er?!
Shamrock: Mamma skulle dåna om hon levde och visste att jag bar mig åt sådär med gardinerna. Gardiner får inte flyttas runt. Jag putsade inte fönstren ens innan jag satte upp dem. De som jag har i sovrummet nu (vtia+gröna) har aldrig varit ihop förut. De är jättefina tillsammans. :)

Nilla sa...

Gud vad ni grejar!
Och nu menar jag med gardinstänger och julkulor, alltså. Inget annat.

Knasterfaster sa...

Det var mest Sambon som grejade med stänger och kulor. Jag tittade på. Det är kul att titta på Sambon när han har det besvärligt. ;)