lördag 25 december 2010

Man kan inte få allt

Vi fick en ny telefon i julklapp utav Sambon. En vägghängd som ska sitta i hallen. Det sitter redan en sådan där sedan förut men den är så opålitligt. Den talar inte om att någon har ringt och talat in ett meddelande t.ex. Det ska den göra för den har en liten lampa som ska blinka när någon har gjort det. Den har även en display som ska visa nummer men det har den slutat med för länge sedan. Det gör den inte ens om man byter batterier. Det var därför Sambon köpte en ny telefon. Den nya ser ny ut. Den har stora tydliga pensionärsknappar så att man ska kunna ringa även om man inte ser så bra, t.ex. Nu har Sambon satt upp den nya telefonen. Den fungerar bra. Den går att ringa och att svara i och det blinkar en liten lampa när det kommit meddelande. Men nu vill inte telefonen i köket vara med!? Den vägrar både att ringa och att ringas med. Om vi sätter tillbaka den gamla i hallen så fungerar kökstelefonen. Jag säger till Sambon "man kan inte få allt" men han tycker att både den nya telefonen och kökstelefonen ska fungera. Kl. 13 ska vi vara hemma hos Svärmor och nu är klockan redan 13.12. Alldeles nyss kom Mellan upp "skulle vi inte få sovmorgon idag?" frågade han mig då jag väckte honom för 5:e gången för en stund sedan. "Man kan inte få allt" sa jag till Mellan. Nu är vi klara säger Sambon. Så nu åker vi. NU SKA VI ÅKA!!! (Mellan ska bara borsta tänderna först). Nu sätter sig Sambon och läser bruksanvisningens felsökningsdel. Han tycker att jag borde veta mer om telefoner eftersom min pappa jobbade på Televerket. Det kan jag också. Jag kan massor men just nu tycker jag inte att jag har tid att veta eftersom vi skulle ha varit hos Svärmor för 20 minuter sedan.
Jag hade en väldigt bra julafton igår förresten. Jag fick flera bra prylar. Jag fick ett rött kak/frukt/chips-fat och så fick jag en klocka och ett par termobrallor. (Shamrock - termokjolarna var slut överallt).
På förmiddagen idag tittade jag, Sambon och Minsta på Loranga, Mazarin och Dartanjang. Ha ha ha så kul det var!
Mellan borstar tänderna väldigt noga idag.
Nu tänker jag gå ut och vänta. Ha det bra.

7 kommentarer:

Fru Venus sa...

Svär mor idag igen? Eller var det svägerska igår? Tack för jättefin/kul julklapp :-) Ha en fin dag raring, kram!

Renée sa...

Hoppas det går bra hos svärmor (och att ni inte kommer alltför sent), KRAM

Knasterfaster sa...

Fru Venus: Svärmor besöker vi alltid både julafton och juldag. Sambon tycker att chokladen jag fick är den allra godaste! Jag är jättefin i läppstiftet. Kul att uppskattar din julklapp. Den var liten men doften var god. ;)
Renée: Det gick utmärkt hos svärmor. Hon är van vid att vi blir sena. Vi åt lunch kl. 14. KRAM

Shamrock sa...

Du har så rätt, man kan inte få allt. Tack för julklappen, de var jättefina.

Mika sa...

Oj vad skönt att höra att det finns fler som är tidsoptimister! Hoppas att ni kom fram tryggt och säkert och fick mysa med svärmor.
Fick ni telefonerna att fungera? jag har en mamma som jobbat på televerket så jag vet vad du menar med att man förväntas veta allt om telefoni och deras förehavanden!

Kram till dig!

Ann sa...

De där två telefonerna gillar inte varandra det märks. Men du finurlar säkert ut nåt sätt att göra så att de blir vänner och fungerar båda två. Jag har också jobbat på Televerket men tycker bara att sånt är jobbigt. Det SKA bara fungera liksom. Direkt!

Knasterfaster sa...

Shamrock: Bra att du tyckte om den lilla lilla julklappen. :)
Mika: Det lutar åt att vi måsta åka tillbaka till Telia och reklamera telefonen...
Ann: Nej telefonerna kommer inte alls överens. Nu har vi den nya i köket och den bärbara i hallen och då fungerar de bägge två. Det är absolut bäst när det bara fungerar direkt.