lördag 27 augusti 2011

Simsalabimkebab

Min andre hälft är på kräftskiva med eventuell övernattning. Han tog med sig Cava. Det är årsmöte i vindsurfföreningen. Sönerna och jag är hemma i hettan. Nej, jag har inte fått mycket vettigt gjort. Det har varit för svettigt för det. Tvättat fötterna har jag gjort. Mina egna alltså. Största och jag har varit på IKEA och där köpte han en kontorsstol och en kudde. Vid entrén till IKEA stannade en taxi och ur steg två skröpliga gamla människor med rollatorer. Vad skulle de på IKEA att göra en lönelördag? När vi kom hem skruvade Största ihop stolen och sedan prövade han kudden. Han somnade direkt så den kudden var bra. Nu väntar jag på att sönerna ska spela klart ett onlinespel. När de har kört klart spelet ska de få laga middag. Det blir Simsalabimkebab Meny 3. Jag tror jag tar en macka istället. Ni vet väl att jag alltid alltid alltid, med något enstaka sällsynt undantag, har otur med köer och kassor? Idag på IKEA var det inget sällsynt undantag. När jag hade scannat mina varor så fint utan mankelimang så stod det "stickprovskontroll". Största och jag fick lugnt stå och vänta i fem minuter på att en kontrollant skulle komma och kontrollera att vi hade köpt rätt varor till rätt pris. Det hade vi självklart gjort. Borde de inte ge kunden en vara som plåster på såren vid sådana situationer? Jag var faktisk väldigt kissnödig. Självklart hade jag valt den längsta kön jag kunde hitta eftersom jag har lärt mig att det aldrig lönar sig att stå i den kortaste kön.

10 kommentarer:

Osloskånskan sa...

Man borde få choklad efter stickprovskontroller. MYCKET choklad.

Gafflan sa...

Present var du helt klart värd efter sådan kontroll.
Jag är avis på ert fina väder. Vi har också väder...regnväder och 15+ grader. Pissväder.
Sv: Maken brukar faktisk köra iväg till återvinningen och jag brukar vara med ibland, väldigt lite ibland när jag tänker efter.

APAN SATT I GRANEN | tävlar ut träningskläder från Röhnisch sa...

Äh vad jag skrattar gott åt ditt IKEA-äventyr! Jag var med om precis samma sak när jag var på IKEA med min tvååring och den nyfödda bebben. Lillbebbe skrek, brösten sprängdes, tvååringen var trött och gnällig, kissblåsan var på väg att spricka.

Jag krävde en pizza och fick det. :)

APAN SATT I GRANEN | tävlar ut träningskläder från Röhnisch sa...

Nanne ja! Visst har de samma utstrålning? Jag tål inte heller Nanne.

nillas liv på pinnen sa...

Hm, jag är lite fascinerad över din strategi att alltid ställa dig i den längsta kön. Funkar det?

Knasterfaster sa...

Osloskånskan: Dyr god choklad!
Gafflan: Jag kunde åtminstone fått en diskborste. Bra att du och din man hjälps åt med återvinningen.
Apan: Nähä?! Usch jag är för feg för att begära sånt.
Apanx2: Då har vi både Ikeakissnödigheten och Nanne gemensamt. :)
Nilla: Ja, det fungerar. Om du ställer dig i den längsta kön så öppnas det ofta en till kassa någonstans i närheten och då springer alla framför dig till den nyöppnade kassan och vips så har du avancerat längst fram i din kö!

Maria sa...

Som den som sitter i en kassa med ständigt lång kö måste jag ju bara tillägga att om ni väljer den kassa med längst kö får ni ju dessutom den trevligaste och snyggaste kassörskan!!
Eller en sommarvikarie men så är ju inte fallet i mitt fall ;)

Snäckskalsdalen. sa...

Stickprovskontrollerna råkar jag alltid ut för och vanligtvis stämmer det men lika ofta är det till affärens fördel eftersom jag tror att jag prismärkt varan när jag scannat av den och ställer den tillbaka i hyllan.....då tycker jag att jag borde få flera presenter!
Kram

Shamrock sa...

Mer presenter åt kunderna

Malla sa...

ganska drygt med såna där stickkontroller. vi är oftast hela familjen och handlar så jag kan ge mig fan på att vi skulle göra fel. jag har alltså ingen sån där blippmaskin utan packar upp vara efter vara efter vara :D