onsdag 5 oktober 2011

Tjoffs tjoffs

Den här veckan har vi inte Linas matkasse. Den här veckan måste jag tänka när jag lagar mat. När vi har Linas matkasse är det bara att följa receptet och plocka fram allt som behövs - lätt som en plätt. Ikväll har jag gjort köttfärsfyllda pannkakor. (Färdiggjorda, köpta, pannkakor - som Sambon köpt). I köttfärssåsen hade jag, förutom köttfärs, en polkarandig riven rödbeta för jag hade inga morötter hemma, en halv gul lök, en halv burk ricotta, knappt en matsked köttbuljong, en vitlöksklyfta, en matsked tomatsalsa mediumstark, 3 matskedar chilisås. Salt, svartpeppar, oregano, chilipulver, paprikapulver och spiskummin. Allt det tjoffsade jag ihop i en stekpanna och så fick det puttra en stund medan jag rev cirka 2 1/2 dl herrgårdsost. Färsen rullade jag in i pannkakorna och osten ströddes jag över. Nu gräddas rätten i ugn i 225 grader i 20 minuter. Nu tänker ni kanske att jag inte behövde tänka så mycket när jag tjoffsade ihop det där. Nej, det gjorde jag kanske inte dårå. Men gott kommer det bli i all fall.

På jobbet går jag under benämningen "den tekniske". Det har Sambon väldigt roligt åt. Jag anses även vara "den ordningssamme" och det tycker jag själv är lite roligt.

6 kommentarer:

Mamma J sa...

Åh, det där lät jättegott!!! Blev det det?

Knasterfaster sa...

Mamma J: Självklart blev det jättegott!

Malla sa...

jamen det lät gott! jag gjorde indiska köttbullar - mums!

Singelmamman sa...

Den ordningsamme tror jag på. Och köttfärssåsen lät fantastiskt god.

nillas liv på pinnen sa...

Den ordningssamme och tekniska kan jag absolut tänka mig.
Sambon är nog bara avundsjuk.

Knasterfaster sa...

Malla: Indiska köttbullar låter också gott!
Singelmamman: Jag är absolut inte någon ordningsman hemma men på jobbet klarar jag av att hålla någorlunda ordning.
Nilla: Visst är det konstigt att man kan vara bäst på något på ett ställe och sämst på samma sak på ett annat ställe? Ja, Sambon är bara avundsjuk.