lördag 4 december 2010

Twist

Vaknade 09.30 idag. Då var det för sent att sätta fart. Minsta missade fäktningen som började kl. 10. Jag lät honom sova ut. Han vaknade 09.45. Sambon har värk i hela kroppen och tillbringar dagen i sängen tillsammans med en förkylning. Kunde inte dricka kaffe till frukost för kaffet var slut i kaffeburken. Har varit ute och skottat snö. Massor av snö har jag skottat. Jag har varit en riktigt duktig flicka. När jag hade skottat klart, det var riktigt härligt ute faktiskt, -7 grader och solsken, så gick jag till affären och köpte kaffe, lussekatter och Twist. Det var väldigt länge sedan jag åt Twist. När jag var barn så bjöd alla gamla människor på Twist när man kom på besök. Ibland gjorde jag misstaget att ta den chokladbiten som såg störst ut. Den var avlång och var inslagen i ett grönt papper. Den var inte alls god. .Sådana finns inte i påsen längre. Gamla människor kunde även bjuda på polkagrisar eller syrliga karameller. En gammal gubbe som bodde granne med min mormor hade polkagrisar och daggmaskar i samma ficka men jag åt polkagrisarna ändå. Om jag samlade dagmaskar och gav honom så fick jag 50 öre per mask. Maskarna hade han när han metade förstås.
Jag köpte två julklappar vid affären också. Det stod en dotter och en mamma och sålde så fina julsaker vid ingången till affären.  Nu har jag handlat 3 julklappar. 

6 kommentarer:

Gafflan sa...

Oj, så sugen jag blev på Twist nu!

Fru Venus sa...

Den med brun/svart papper var godast förr, nån sorts medaljong-dam på bilden. Tror jag. Ha en fin dag, kram!

Renée sa...

När jag var liten fick jag alltid honungskarameller av en tant... Tror inte ens de finns att köpa längre...

Shamrock sa...

ha ha - Twist är verkligen pensionärsgodis. Twist, bridgeblandning och de där torra kakorna som heter kubb -det är sånt som gamla människor åt när vi var små

Nica sa...

Vilken fin dag det blev, ändå :)
Och ja - Twist, vilka minnen. Det hade alltid mormor och morfar i en skål! Minns att jag ibland tog kolan när jag glömde hur den såg ut - och att den aaaaldrig tog slut! :)

Malla sa...

Twist är kul - det brukar bli kamp pm godbitarna i påsen :D Jag gillar cocosoch daim mest!