söndag 5 december 2010

Vintermyser

Den här helgen har varit mysig. Det var rätt skönt att Sambon var sjuk igår för då höll han sig lugn och jag kunde syssla med vad jag ville utan att han la sig i. Jag tvättade dukar och gardiner. Zelda (kaninen) och jag lekte en del. Hon tycker om att leka tittut. Mest satt jag vid datorn med Zelda i knäet. Jag beställde lite julklappar på nätet, böcker och småsaker

Idag har vi varit och handlat mat på Willys och glödlampor på IKEA. Jag kom ihåg att köpa kanel. Vi skulle köpa en snöskovel också men de var slut så vi köpte tösalt istället. Vi handlade även hö, strö, kaninfoder, toarengöring och allrengöring. Minsta och Största har skottat snö. Jag behövde bara skotta garageuppfarten. Tösaltet la Sambon på trappan framför ytterdörren.

Vi åt julskinka, köttbullar, bruna bönor, korv och rödbetssallad till middag idag. Det var gott. Vi drack julmust till. Vi åt ingen potatis.
Idag har jag hängt upp två lysande glasklot i köksfönstret. Igår bytte jag köksduk. Nu har vi en grön duk med guldhjärtan på. Sakta men säkert blir det mer och mer juligt här hemma.

Vi har inte hört något ifrån Mellan ännu men jag tror att han har det bra. Jag är inte orolig. Han bor hos någon i Hesketh Bank. Vi vet inte vem han bor hos men han bor där tillsammans med två klasskamrater.

9 kommentarer:

Fru Venus sa...

Låter som en härlig dag :-) Vi funderar på att åka till samma trakter som Mellan är nu! Kvällskram!

Elin Damberg sa...

Salt istället för skovel - visst, varför inte?? :-D

Singelmamman har talat så varmt om dig så jag var tvungen att kika in. Hej hopp.

nillas liv på pinnen sa...

Alltså, nu är det tredje kommentaren jag skriver eftersom de två tidigare försvann!

Den här gången skiter jag i utläggningen om glaskulan.

Tur att Mellan bor med två klasskompisar för engelsmän kan vara läskiga. Jag känner en väldigt väl och han är inte läskig men det finns ju andra.

*kopierar innan jag klickar skicka*

Knasterfaster sa...

Fru Venus: Åk inte nu. Det regnar där.
Elin: Välkommen! Hej hopp på dig själv. Singelmamman är snäll hon.
Nilla: Nu blir jag ju fruktansvärt nyfiken på vad du tycker om mina glaskulor. Berätta!!!
John Cleese är faktiskt ganska läskig och Mr Been är väldigt konstig.

Snäckskalsdalen. sa...

Vilken helg ni haft, den verkar ha varit bra och det är trevligt!
Jag hade gärna åkt till England, men inte om det regnar!
Kram

Anonym sa...

Oj, vad du/ni håller på alltså! Dukar och glaskulor och allt...och sen ett litet julbord på det! Jag hade också julbord i helgen, i lördags. Men det enda julbordsaktiga var köttbullarna, som barnbarnet och jag rullade. Till dem hade vi potatismos!!! Det var hans önskelördagsmeny! Söndagsmorgonen (tidig!!!!!) blev det mera av julstämning då vi tände andra ljuset i staken. Och jo då, de var tända ca 2 min. sen tyckte han att det var läge att blåsa ut dem! Varför är det så kul att blåsa ut ljus när man är liten grabb?
Och nu ska jag inte alls skriva om att jag har världens träningsvärk i rygg och lår och egentligen i hela kroppen efter att ha varit en kanonkul farmor i pulkabacken. Vad gör man inte för att impa på de unga föräldrarna och spec. på sitt barnbarn?
/Småländskan

Lysande ögonblick! sa...

Låter verkligen som en härlig dag. Lite pynt. God mat. Egen tid. Mys med Zelda.

Ljuvligt!!!!

nillas liv på pinnen sa...

Min R kom hem med en glaskula för någon vecka sedan som han köpt någonstans. En genomskinlig stor kul med ljusslinga i, den är väldigt fin. Kanske är det en sån (eller två?) som du har?
Vi har vår i köksfönstret.

Knasterfaster sa...

Snäckskalsdalen: Det regnar ofta i England har jag hört.
Småländskan: Jag längtar redan efter barnbarn (säg det inte till någon). Min yngsta älskar också att blåsa ut ljus. Nu när han är "stor" så kan han vänta längre än 2 minuter innan han vill blåsa. Vet inte varför det är så kul. Kanske för att alla säger nej. Bra gjort av dig att åka pulka tycker jag. Det tro jag inte jag kommer att våga när jag är farmor för jag vågar inte göra det nu.
Alexandra: Det var en härlig dag!
Nilla: Precis så ser våra kulor ut. Det är min R som har köpt dem. Vi har våra två i vårt köksfönster. :)