måndag 15 augusti 2011

Huset vi bor i

Ibland blir jag så trött på att bo i hus. Det är alltid något som behöver fixas och jag är liksom aldrig helt ledig. Som att sitta fast i en husfälla. Ständigt dåligt samvete för allt jag inte gör och inte hinner med eller prioriterar att göra. Det är både kostsamt och hindersamt. Hindersamt på så sätt att när vi äntligen har fixat och grejat och donat i huset och äntligen har tid att hitta på något annat någon gång ibland. Då har vi inte råd att att göra det. Jag är en väldigt lat och overksam person så egentligen borde jag kanske inte bo i hus egentligen...
O B S E R V E R A att jag gnäller helt omotiverat just nu. Jag vet att jag borde vara nöjd och glad som har råd och möjlighet att bo i en egen villa. Jag vet att många inte har den möjligheten. Jag vet att det inte behöver vara tipp topp överallt och det ska gudarna veta att det inte är här hos oss. Jag vet att det finns de som knappt har ett skjul att bo i. Jag vet att det kan vara hemskt att bo i en lägenhet med jobbiga grannar. Jag vet. Jag vet. Jag vet.

Oftast trivs jag utmärkt i huset där vi bor. Vi har ett lagom stort hus med lagom mycket trädgård. Vi har lagom avstånd till stan och shopping. Läget på vår hus är jag väldigt nöjda med. Vi har både morgonsol och eftermiddagssol på vår uteplats. Vi har jättegoda äpplen på vårt äppelträd och väldigt fina päron på vårt päronträd. Jag kan gå upp mitt i natten och duscha om jag vill utan att det stör någon. Jag kan spela musik nästan hur högt jag vill utan att någon klagar. Om jag vill känna gräs under fötterna behöver jag bara gå ut genom ytterdörren. När det är välstädat så trivs jag extra bra. Då kan jag t.o.m. tycka att vi har det ganska fint. Jag kan titta mig omkring och se att vi faktiskt har gjort en hel del förbättringar både inomhus och utomhus under de 12 år som vi har bott här. Sambon är händig och fixar och trixar med det mesta och ser till att saker och ting blir gjorda. Kaninen och marsvinen slipper sitta inomhus i trånga burar eftersom vi kan ha dem i vår trädgård.

Men ändå... Ibland önskar jag att jag bodde i en 1:a med endast en säng, ett köksbord och några stolar. Naturligtvis skulle jag endast ha trevliga och hänsynsfulla grannar.

11 kommentarer:

Tina sa...

Förstår precis vad du menar.... Idag har jag en sån där dag oxå ;o)

Men jag hoppas känslan går över, för jag vill inte flytta tillbaks till en lägenhet....

Har det hellre lite halvfärdigt än att jag sitter vaken på nätterna bara för att grannen har fest...

nillas liv på pinnen sa...

Ops, vart tog familjen vägen då?

Vänta! Du har samma dröm som jag, tror jag. Bo kvar i huset (som maken och barnen sköter) och ibland kunna dra iväg till sin alldeles egna etta, där man är helt allena.
Ja?

Fru Gårman sa...

Hah! Så bor jag! fast jag har en soffa också. Och bokhylla, eller vad man nu kan kalla det.

Gafflan sa...

Aldrig att jag byter huset mot lägenhet men jag känner samma frustration som dig för man är liksom aldrig riktigt klar någonstans.
SV. Jag slutar 15.00 mån-tors och 13.15 på fredagar. Bra va?! :D DS
Kram.

Knasterfaster sa...

Tina: Så småningom flyttar nog jag tillbaka till en lägenhet... Någongång i framtiden.
Nilla: Vi ska bo hela familjen i samma lilla 1:a. Barnen får sova på golvet. Jag kan sova i kökssoffan. Jag delar din dröm. Jag skulle lämna tvätt och disk här hemma och "bara vara" i min etta.
Fru Gårman: Du lever min dröm! Böcker skulle jag ha - massor. :)
Gafflan: Vilka fina arbetstider du har! Dumt att sluta tidigt på fredagar bara. Du borde sluta tidigt på tisdagar eller onsdagar. På fredagar ska du komma hem lagom till att middagen är färdiglagad. :)

Snäckskalsdalen. sa...

Det har hänt att jag sagt likadant och då har det varit en etta UTAN balkong......just nu är vi inne i en trasig perios, allt går sönder här hos oss just nu och det är inte roligt.
Kram

Singelmamman sa...

En etta vill jag inte ha, men två rum och kök. Nu har jag fyra rum och kök. Lägenhet gillar jag skarpt.

Mika sa...

Nilla och Knaster: Jag funderar helt och fullt på att skaffa en friggebod på tomten som bara är min. Min, min och min!
Här ska jag ha mina målar saker, en go fotölj, ljus, en tekanna och en musikanläggning.... IIIIIh!

Malla sa...

jag måste säga att jag förstår precis vad du menar!

Karin sa...

O ja, är nog ganska vanligt att känna så. För länge sedan hade jag ett gammalt utedass med vidunderlig utsikt över både sjö och blåa berg. Där satt jag ibland - när jag behövde tänka mina egna tankar utan att bli avbruten! När jag behövde stillhet. Kanske läste jag en bok. Kanske såg jag bara ut genom fönstret. Man jag låste alltid dörren om mig för att inte riskera störas i mina tankar.

Fru Venus sa...

Jag ångrar så att jag inte var en liten vecka i Mannens lägenhet, en vecka varje månad. Herregud vad skönt! Men hus vill jag ha, mer än något annat. Ja, förutom nytt arsel då.