fredag 5 augusti 2011

Ibland blir jag så trött på mig själv

När det gäller vissa saker så är jag oerhört feg och fånig. Som nu då med gräsklipparskrället. Den startade så klart inte på första rycket och inte på andra eller tredje heller. Öppnade tanklocket och konstaterade att det såg ut att vara snustorrt där inuti. Hittade bensindunken. Hittade ingen tratt. Vågar inte hälla bensin från dunken ned i hålet utan tratt. Ringer Sambon. Han använder aldrig tratt. Vi har ingen tratt. Jag fegar ur. Drar in gräsklipparen i garaget igen. Vad jag tror kommer att hända om jag häller utan tratt? Jo, eftersom jag är så nervös för att hälla hälften av bensinen utanför hålet så kommer jag så klart att hälla hälften utanför hålet. Det kommer rinna över hela gräsklipparen och ned på marken och med flera liter bensin på backen i gassande sol så kan det kanske börja brinna? Kan det? Åååååh så arg jag blir på mig själv. Det är ju bara att hälla i bensinen och klippa! (Nej, jag vågar inte). Jag brukar klippa gräs men i sommar har jag bara försökt klippa gräset en gång tidigare. Den gången startade gräsklipparen inte heller. Då hade någon, det var inte jag, hällt olja där det skulle vara bensin. "Någon" hade hällt olja i en tom bensindunk i höstas och trott att den skulle komma ihåg det till våren.
Nu måste jag hitta på något annat kreativt att göra. Något som inte har med maskiner, el, sladdar, explosiva varor och sånt skit att göra.

9 kommentarer:

Snigel sa...

Lösningen är enkel: väck sönerna och skicka ut dem till gräsklipparen. De törs hälla utan tratt, de orkar rycka igång den, de kan behöva en rivstart på morgonen. ;o)

Knasterfaster sa...

Snigel: Jag vill inte att mina söner ska tro att alla tjejer är så här peppliga och fåniga som jag är....

Snäckskalsdalen. sa...

Här kommer händiga jag med ett tips, tag en tom pet-flaska och klipp av och håll den upp och ner och du har en tratt! Eller hur!
Agneta kram

Knasterfaster sa...

Agneta: Du är ett geni. :)

Shamrock sa...

Bensin brinner lättare vid -10 rader än vid +25. Gör en egen tratt av en gammal petflaska

Shamrock sa...

Ser att du redan fått det tipset så du kan strunta i mitt tips

Fru Venus sa...

Ha ha, ser att fler tänker som jag, använder aldrig tratt, ev en pet flaska då :-) Ungarna ska klippa för att de är yngre, inte förr att du är "feg", vilket du INTE är!

Mika sa...

Hahaha... jag vet hur du känner! Vi har åkgräsklippare.... och en gräsmatta som sluttar. Någon gång på dinosauriestadiet kom jag på att jag på att jag inte vågar klippa (det känns som hela aset ska tippa) och nu vågar jag inte! Då hade jag inga barn och struntade i vilket. nu undrar jag vad dom tror när farfar får komma hit och klippa för att pappa inte är hemma.
Jag vill inte heller vara pipplig brud! Jag vill vara en sån som gör och kan allt!

Knasterfaster sa...

Shamrock: Nu känner jag mig så korkad eftersom jag inte kom på det där med pet-flaskan utan er hjälp.
Fru Venus: Ibland är jag förbaskat feg och ibland inte.
Mika: Tur ni har en farfar som kan komma och klippa. Önskar att jag också hade någon hjälpsam som kunde komma komma och greja saker åt mig.