lördag 13 augusti 2011

Kräftfesten är över

Ni kanske trodde att jag skulle komma hemlullande framåt småtimmarna efter kräftkalaset? Då trodde ni fel. Jag var hemma redan innan kl. 21. Det var svärmor som hade inbjudit oss till kräftskiva. Allt som alles var vi totalt sex personer på kalaset. Kräftorna var många fler. Till kräftorna drack vi alkoholfri cider.Vart tog "Kräftor kräva dessa drycker" vägen? Fullmånen lyste upp stämningen på kalaset. En riktigt fin augustimåne. Förutom kräftor fick vi två sorters paj som förrätt och en god kaka med hemgjord körsbärssylt och grädde till efterrätt. Visst låter det gott? Det var gott. Trevligt.

Sambon och jag började titta på en svensk film på tv när vi kom hem. Men vi gav upp efter en stund. Det störde oss att ett av barnen pratade bred skånska fastän föräldrarna inte pratade skånska. Kan man få ett skånsktalade barn bara så där? Göran Stangertz spelade den 50-åringa pappan. Han pratar kanske lite skånska?. Nu var nog filmen några år gammal men Göran Stangertz är och ser ut att vara minst 65 år. Kunde de inte ha hitta någon mer 50-årig-lik?  Vi blev bara störda av alla konstigheter och gav upp filmtittandet. Nu bloggar jag och Sambon facebookar.

6 kommentarer:

Chrissan sa...

Mår kanske bättre imorgon om det var alkoholfri cider?;)

Malla sa...

jag har aldrig vart på kräftskiva. måste nog ordna en egen!

Knasterfaster sa...

Chrissan: Är det inte kräftorna som gör att man mår dåligt?
Malla: Jag har inte varit på någon riktig kräftskiva sedan 1988.

Shamrock sa...

Det är jobbigt när man retar sig på saker i filmer. Själv blir jag irriterad på Jakob Eklund i Johan Falkfilmerna. Han verkar bara ha ett enda tonfall vad som än händer...

Jenny sa...

Kräftskiva igår i den vackra månen. Låter fint...

Knasterfaster sa...

Shamrock: En skådespelare borde kunna använda flera olika tonfall. Det tycker jag ska ingå i utbildningen.
Krakelsprakel: Månen sig vi egentligen som bäst när vi åkte hem men den var verkligen vacker. :)