söndag 14 augusti 2011

Inte mer än en människa

Läste om poliser som av misstag råkade ge tillbaka stöldgodset till tjuven. De skyllde på att det var fredag eftermiddag och att de hade bråttom hem. Det förstår man ju. Vem har inte haft bråttom hem en fredag, räck upp en hand? Poliser är också människor.

Jag är inte gift med en åsna. Sambon och jag är inte gifta med varandra. Sambon är väldigt envis. Idag har han envisats med en plåt runt nya ytterdörren. Han har aldrig millimetrarna på sin sida men han ger inte upp. Nästan så att jag kan tycka att han är omänskligt ihärdig.
Funderar på om jag ska gå den här kursen i höst:
Parkour för dig 40+

Gör staden till din lekplats, där du kan utveckla din fysiska och mentala potential. I Parkour rör du dig smidigt, kontrollerat och snabbt genom alla sorters miljöer, efter dina egna fysiska förutsättningar. Lyktstolpar, bänkar och trottoarkanter, räcken, träd, stenar, staket och murar, allt blir dina träningsredskap när du ser dem med nya ögon.

Tänk att det finns särskilda kurser för oss 40+. Jag känner mig gammal.

Igår när vi var hos svärmor pratade vi om en bekants bekants dotter som snart ska gifta sig. Bröllopsparet önskar sig pengar i bröllopsgåva. Det tyckte jag lät märkligt. Det är tydligen inte konstigt alls utan så gör man nuförtiden. Jag kände mig gammal. Har tänkt på det där idag. Kanske är det inte så dumt ändå. Om man bjuder 70 gäster och alla ger minst 500 så blir det 35 000 kronor. Det är ju faktiskt mycket bättre än att ha en massa oanvändbara "hyllvärmare".

7 kommentarer:

Shamrock sa...

Hör jag bröllopsklockor ringa? Då kan ni bli stenrika utan att behöva spela på bingolotto...

Madlar sa...

Ang ditt inlägg om låga luckan:
Självklart ska du vända dig till brukaren/rullstolsburne. Det är ju den personen som söker hjälp, inte assen. Om brukaren inte kan kommunicera, vilken h*n faktiskt ofta kan även om det inte är med korrekt verbala ord, så ska assen enbart tolka, inte prata med egna ord. Egentligen är det ju inte konstigare än när man talar via tolk. Lycka till, ditt bemötande kan ge ringar på vattnet o visa hur man ska tala med funkisar. Dvs inte över huvudet, bakom ryggen utan ansikte mot ansikte <3

Fru Gårman sa...

Pengar är den nya brödrosten.

Lysande ögonblick! sa...

Har också tänkt på det där med pengar. Det känns så tråkigt och opersonligt att ge. Men det är samtidigt underbart att brudparet kan åka på en härlig resa. :)

Knasterfaster sa...

Shamrock: Hm. Jag gör en snabb huvudräkning och konstaterar att Sambon och jag skulle få ihop 750 kronor som mest om vi skulle gifta oss. Vi har inte så många att bjuda...
Fru Gårman: Man får en fin brödrost för 750 kronor. :)
Alexandra: Ger inte alla någon liten sak i alla fall? Det skulle min svägerska göra. Det är hon som ska på bröllop. Pengar är verkligen tråkigt att ge och att få.

nillas liv på pinnen sa...

35 000!
Det är nästan så att man skulle ta och gifta om sig...

Den där Parkour-kursen, är den ett skämt?

Knasterfaster sa...

Nilla: Nej, kursen är inget skämt. Ska vi gå?!