lördag 26 november 2011

Varför luktar köttbullarna skit?

Hur lagar mamma Scan sin köttbullar egentligen? Varför luktar de skit? 

När vi kom hem från julkonserten så ville vi förstås äta köttbullsmackor med rödbetsallad och dricka julmust.
Vi stannade vid ICA så att Sambon kunde springa in och handla alla viktiga ingredienser till våra kvällsmackor.
Av någon anledning så gick alla killarna upp i rök när vi kom hem. Jag gick ut i köket för jag var riktigt hungrig. Började med att öppna plasten på köttbullarna och det var då den där stanken slog emot mig. Jag tappade aptiten. Hade glömt att de är så de luktar. Sambon säger att Scan kommer att fortsätta göra dem på det sättet tills någon säger ifrån. -Har vi fått några klagomål idag? säger någon där på Scan. -Nej, konstigt nog inte idag heller svarar någon av de andra. Så kör de ytterligare en dag med det här receptet. Så där håller de på dag ut och dag in.
VI MÅSTE REAGERA NU!!! KÖTTBULLAR SKA INTE LUKTA SOM MAMMAS SCANS BAK!!!

6 kommentarer:

Anki sa...

:-D Vi har haft en nästan identisk diskussion här hemma! Vid ett tillfälle blev det nästan bråk mellan barnen då de anklagade varandra för att ha släppt sig...men det var bara mamma som öppnade köttbullsförpackningen! :-)

Mina dagar sa...

Exakt exakt så är det! Dom luktar skit! Varför?

Nu köper jag bara dom fryskta små delikatess köttbullarna, om jag inte geggar ihop dom själv!

Kram

Shamrock sa...

Jag läste i Hemlige Kocken om hur de här köttbullarna tillagas. Efter det har jag inte ätit dem... I tillagningen finns nog förklaringen till varför de luktar

Fru Venus sa...

Jag har sett i en dokumentär hur de görs - och fy fan! Har aldrig ätit av dem och efter de finns det inte ens på kartan! Det kommer ut rör med kött(?)smet som kapas och sen friteras de i talg så att hörnen fräts bort och de blir runda. Det var sååååå äckligt!

Snäckskalsdalen. sa...

Usch, ja, nej, dom vill jag inte ha. Jag trillade mina egna igår, massor och in i frysen. Jag vill nog säkert se vad som är i och hur dom steks. Vi borde gå samman och protestera mot matindustrin (just industri i samband med mat är ett äckligt ord, tycker jag).
Trevlig 1:a advent!
Agneta kram

jonna sa...

Hahaha. Ja skapa en grupp på facebook, det brukar hjälpa ;-)