torsdag 10 november 2011

Ska det vara på det sättet

så vill jag inte vara med. Tog ut Zelda till uteburen när jag kom hem. Sedan tog jag en cykeltur och kom tillbaka. Då stod Zelda på bakbenen mot burgallret. Jag gick till henne och satte ned mina händer för att ta upp henne. Du klappade hon till mig!!! Men vá!!! Vadårå? Jag lät henne vara. Nu får hon sitta kvar där ute i mörkret och skämmas.

Var med Minsta i skolan på eftermiddagen idag. Vi hade geografi. Det är mitt sämsta ämne. Jag visste i alla fall att det är nästa lika långt från Kalix till Sundsvall som det är från Malmö till Örebro och så berättade jag att Minstas storebror Största var på klassresta till Treriksröset då han gick i 5:an. De åkte tåg dit och flyg hem. Vi har en liten gul cementbit här hemma som är från cementklumpen vid Treriksröset.

Nu osar det katt. Saken gäller vem utav Sambon och mig som har bäst ordning på viktiga papper. Han har alla sina papper i en pärm. Jag har mina papper ovanpå böckerna i en bokhylla, i en mapp på ett skrivbord och i en mapp i hallen. Jag vet precis var jag har vad. Det är svårt att hitta i hans pärm. Han tycker att jag har ett konstigt system. Slut på diskussion. Nu tar vi en principdiskussion med Mellan istället när vi ändå håller på och ångar upp oss. Mellan har varit hemma idag. Är du dålig frågar Sambon. Nej jag är bra säger Mellan. Är du inte sjuk frågar Sambon. Jo, säger Mellan. Det är nog en slags ordlek dem emellan. Nu har jag gett för dålig support tycker Sambon. Nu gick han.

Tillägg: Jag har gissat hur många nycklar Monstermalla har i sin burk. Tävla ni också!

5 kommentarer:

Shamrock sa...

Hos oss är det jag som har ordning (hrmmm) på alla papper.

Jag är nyfiken på skillnaden mellan dålig och sjuk

Singelmamman sa...

Jag sparar inga papper utom avtal förstås. Räkningarna slänger jag när jag lagt in dem på Internetbanken. Avtalen har jag in ett antal plastfickor på en hylla i städskåpet.

Singelmamman sa...

Förlåt, tänkte ju skriva att jag tycker att Zelda verkligen ska skämmas. Slå till dig?! Det var inte juste.

nillas liv på pinnen sa...

Vad gäller Zelda så har hon kanske kommit i puberteten?

Avsnittet om att hålla reda på räkningar ignorerar jag.

Slutligen: Hälsa Mellan från mig att man kan behöva ta en pausdag ibland.

Knasterfaster sa...

Shamrock: Det var nog bara sömnbrist Mellan led av igår.
Singelmamman: Du verkar ha en perfekt ordning. Zelda brunstar nog tror jag.
Nilla: Din hälsning är framförd till Mellan. Han log ett soligt leende. Om du hade frysit hade du blivit varm av att se honom. Ps. Jag säger inget till Sambon om att du inte heller supportar honom.