lördag 19 november 2011

Nu skulle jag vilja ha en liten hund

Det är bara jag som är vaken här hemma hos oss. Solen skiner. Om jag hade haft en hund så hade jag tagit ut den på en lång promenad nu. Men egentligen är jag nog ingen hundmänniska. Kan inte tänka mig att gå upp extra tidigt på vardagsmornar för att gå ut med hunden. När jag cyklar till jobbet vid 07-tiden så brukar jag möta en del hundar med människor i koppel. Nej, det är ingenting för mig. En av mina arbetskamrater har löst hundfrågan så förträffligt. Hon har två små söta hundar som bor hos hennes föräldrar i veckorna. Hon har dem bara på helgen. Tänk om jag kunde ha det så. När jag var barn bodde jag granne med en blandrashund som hette Kickan. Hon var en blandning mellan schäfer och tax. Hennes taxpappa hade stått på ett bord. Kickan var stor som en schäfer men hon hade hängande öron som en tax. Hon var världens sötaste och snällaste hund förutom att hon alltid stal mina pepparkakor som det stod mitt namn på. Kickans matte gjorde sådana pepparkakakor åt oss barn på Lucia för att hennes dotter fyllde år då. Min familj hade en papillon som hette Puck. Han var världens klokaste hund. Det var jag som lärde honom allt. Nästa alla som hörde hans namn för första gången sa "får man spela ishockey med honom?". Det tyckte vi var fånigt.
Har du några hundminnen?

3 kommentarer:

Fru Venus sa...

Ha ha, jadå, men inga taxar på köksbordet :-)) Min yngre syster fick en Papillon i julklapp när hon var runt 12 år, mamma tog hand om den sen när syrran flyttade hemifrån. Den blev gammal och skällde som en galning, hette Snutte!?

Mika sa...

Jag hade en jättestor old english sheepdog när jag var liten. Hon var nog den snällaste hunden som fanns. Jag saknar henne fortfarande. Ibland funderar jag på att bli med hund igen. Men jag är som du. Jag kommer på att jag inte vill gå upp klockan fem på vardagarna för att ha tid att gå ut med hunden.
När jag kan bestämma mina egna tider så ska jag bli med hund. Jag tror det blir en rhodesian ridgeback då. Dom låter på beskrivningen som dom skulle passa mig.
Jag tror att hon åt dina pepparkakor för att hon ville visa att hon tyckte om dig mest!

Kramen!

Knasterfaster sa...

Fru Venus: Pucken skällde också ganska mycket. Han blev 16 år tror jag.
Mika: Men åh old english sheepdog så härligt att få växa upp med en sådan! Kickan var kanske en sådan där rhodesian ridgeback egentligen. Det där de sa om taxen var kanske inte sant.