torsdag 2 juni 2011

med svärmor och svägerskan.

konst- kultur-och hantverksrunda idag. Vi har haft det riktigt bra tillsammans. Det var mycket att titta på. Till lunch åt vi hemlagade hamburgare som var till försäljning på ett ställe utefter rundan. Svärmor och svägerskan handlade trädgårdsväxter. Svärmor handlade en pelargon som doftade coca-cola. Jag handlade kolakakor, pumpabröd och en pruttgubbe (=ett mörkt grovt bröd med mycket fibrer). Minsta handlade en hemsnidad dödskalle. Sambon handlade ingenting men var nöjd ändå. Efter vår utflykt fikade vi i trädgården hemma hos svärmor.

Nu fikar jag igen. Svärmor vet inte att jag dricker kaffe. Det skulle jag kunna säga till henne att jag gör men det är lite mer komplicerat än så. Hos svärmor är jag te-drickare. Nu dricker jag kaffe och äter en två kolakakor.

Jag har tvättat fötterna sedan jag kom hem. Högerfoten var helt rödfärgad plantart (på fotsulan). Jag har ingen aning om var jag har varit och klivit med foten. Jag har konstaterat att det inte är blod (det är jag ganska säker på att det inte var i alla fall). Skorna är inte röda inuti. Lite mysko är det.

6 kommentarer:

Shamrock sa...

Du kanske har ätit rödbetor och bara svettats rött på ena foten...

Fru Venus sa...

Skulle vara intressant att veta vad Pelargonen heter som luktar Coca-Cola :-) Jag tror att foten är röd för att påminna dig om att du ska gå hit åt mitt håll ;-)

Singelmamman sa...

Jag dricker inte heller kaffe. Om jag inte är borta hos folk på frukost, eller äter frukost någon annanstans än hemma. Eller en dubbel espresso på restaurang. Men aldrig annars. När jag har semester kan jag vara utan kaffe i flera veckor.

mammakicki sa...

Ack vad nyfiken jag blir, varför talar du inte om att du vill ha kaffe? Anses kaffe vara en omoralisk dryck i din svärmors hem? Varför? Varför??

Knasterfaster sa...

Shamrock: Nej, inga rödbetor.
Fru Venus: Har glömt vad pelargonen heter. Svärmor har en granne med åländsk flagga!
Singelmamman: Jag dricker kaffe men inte så väldigt mycket per dag. Jag började dricka kaffe för 7 - 8 år sedan.
Mammakicki: Äsch,det är mest bara för att jag inte vill vara till besvär för svärmor. Hon är så invand på att jag ska ha te så om jag plötsligt skulle säga att jag vill ha kaffe så skulle det störa hennes "cirklar". Det är bara det. Svärmor fungerar bäst i invanda spår.

Osloskånskan sa...

Jeg liker dødninghodet. Og sen lurer jeg på om du kan ha tråkket på et jordbær?