onsdag 1 juni 2011

tillsammans

med Minsta i soffan framför TV:n. Vi tittar på filmen Alla älskar Alice. Jag är fascinerad av att Minsta orkat sitta kvar och titta på hela filmen. Filmen går i kanal 8 och med alla reklampauser har den varat i drygt två timmar. Minsta brukar vanligtvis inte titta på den här sortens film. Jag undrar hur vi ska bearbeta det här. Jag får nog förbereda mig på en och annan fråga från Minsta under den närmsta tiden. Det kan hända att han inte frågor något alls. Han vet mer om livet än jag tror ibland.

Jag har tröttnat på filmen för länge sedan.

Imorgon ska vi på konst-och hantverksrunda.

4 kommentarer:

Jenny sa...

Barn är kloka. Som vuxna människor men i mindre format.

Shamrock sa...

Jag tror bara att han tycker det är mysigt att sitta med dig framför TV:n utan konkurrens av sina syskon.

Fru Venus sa...

Håller med Shamrock, men jag tycker också att det är bra att barn får se att alla har det inte hemma som en själv. Man kanske förstår sina vänner bättre då. Hantverksrunda idag låter underbart, ha så kul! KRAM

Knasterfaster sa...

Så är det. Minsta visste t.ex.vad en terapeut var för något. "Hon pratar med en terapeut" sa han om Alice i filmen.
Shamrock: Nja, så mycket konkurrens om mig mellan killarna när jag sitter i soffan brukar det inte vara. Det är sällan vi sitter där tillsammans alla fem. Kanske han bara ville hålla mig sällskap så att jag slapp sitta där alldeles själv.
Fru Venus: Vi borde nog skrika och bråka lite mer här hemma än vad vi gör. Nu fick Minsta i alla fall se att det kan gå till så i andra familjer.