måndag 6 juni 2011

har vi firat nationaldagen.
genom att måla en garagevägg i pärlgrått.
Sambon håller på och fixar med sin rökruta. Jag har stoppat in en fisk i buskarna bakom rutan. Ser ni? Framför fisken ser ni bladen till min vackra rosa vallmo som inte har blommat i år. Vid garageväggen har vi haft en ful rabatt. Den har jag grävt bort. Det ska bli en fin rabatt där senare. I vissa delar av Sverige säger de lister om rabatter. Jag ska plantera fina blommor i listen senare. Rabatten ligger i söderläge så det måste vara solälskande växter. Det finns en underbart fin ros som heter Lavender dream men den finns inte att köpa någonstans. En sådan skulle jag vilja ha. Vi har köpt virke som Sambon ska bygga odlingsbänkar av. Jag köpte armeringsjärn som han ska fästa bakom odlingsbänkarna. På armeringsjärnet ska det få klättra murgröna. Det tror jag blir snyggt.

8 kommentarer:

Fru Venus sa...

Satsa på rosor, de gillar söderläge, bara det inte är riktigt mot väggen :-)

Shamrock sa...

Min svärmor säger lister om rabatter

Shamrock sa...

Det tog ett tag, men nu hittade jag fisken

Malla sa...

jag ser fisken!

Anki sa...

SKIT också!! Jag ser ingen fisk! :-( Men saknar mina lister och liggande panel i pärlgrått (sålde huset för ett år sedan *snyft*)

Kramar

Blåklinten sa...

Din dag ser ut ungefär som min..fast ingen målning då.

Mika sa...

Fin fisk!

Jag som inte har några soliga lister blir lite avundsjuk... om jag haft en solig list i söderläge skulle jag anlagt en lavendel häck med rosor som klättrar upp på spalje mot väggen. Traditionellt men ljuuuuvligt!

Knasterfaster sa...

Fru Venus: Jag har haft en ros där som jag flyttat på. Den trivdes bra så du har rätt. Jag ska ha rosor där.
Shamrock: Där ser man! Så listigt!
Malla: Så du har fiskögon?!
Anki: Du missar inget om du inte ser fisken. Den är rostig och ful.
Så ledsamt att du saknar huset som du bodde i. :(
Monica: Trädgårdsarbete alltså!?
Mika: Fisken är lite charmig. Jag har lavendel kring uteplatsen som är ganska när garageväggen. Klättrande rosor är jag lite rädd för. Vi hade flera meter höga röda rosor kring vår ytterdörr när vi flyttade hit. De hade enorma taggar. När man gick in och ut genom dörren "anföll" de. Vi tog bort dem. Jag funderar på på att ha små rosenbuskar...