onsdag 2 november 2011

Osynkat - våra inre klockor går i otakt

Vid den här tiden på dygnet fungerar jag inte optimalt. För två timmar sedan fungerade jag inte heller optimalt och  jag gjorde det inte ens vid 17.30-tiden då jag kom hem från jobbet. Min Sambos hjärna går igång vid 22-tiden på kvällen precis när min har släckt och sagt godnatt. Det är jobbigt. Särskilt jobbigt är det när vi ska fatta viktiga beslut. Ikväll är det inget viktigt som ska avhandlas - tycker jag. Sambon planerar för sin och sönernas Stockholmsresa imorgon. Han planerar för vad de ska vara och vad de ska göra. Han vill ha mina råd. Jag svarar elakt och avmätt - eftersom jag är trött. Fråga mig inte nu säger jag. När ska jag fråga dig då säger han. Just de två meningarna säger vi väldigt ofta till varandra.

När på dygnet diskuterar ni viktiga saker som rör hemmet?

Nu ska jag gå och lägga mig. Jag somnar snabbt. När Sambon lägger sig sover jag redan. Jag somnar inte med flit. Jag somnar av trötthet.

3 kommentarer:

Singelmamman sa...

Det finns massor att göra i Sthlm den här veckan tror jag. Fråga mig inte vad exakt, för det vet jag inte. Varken nu eller senare. Det finns nog något svar på nätet. Jag diskuterar viktiga saker när jag kommer på dem. Förutsättningen är att jag måste vara vaken, så morgnar är inte något bra tillfälle.

mockapocka sa...

Exakt den dygnsrytmen har vi här hemma också. Jag tidig, maken sen. Ibland känns det mest jobbigt men det har även sina fördelar. Båda får lite egentid då endast den ena är vaken och resten av familjen sover. Om vi har viktiga saker att ta beslut om så brukar jag säga att jag behöver fundera lite. Egentligen funderar jag inte utan sover jag men jag tror jag bearbetar sakerna i sömnen för på morgonen har det oftast klarnat.

nillas liv på pinnen sa...

Vi diskuterar viktiga saker när jag behöver diskutera dem. Jag kan inte hålla på och vänta annat än i nödfall.
Jag är en sån som kan ha ringt tio gånger när maken kollar sin mobil efter ett möte, t ex.