tisdag 22 november 2011

Rotfruktsstomp vs Rotmos

Ikväll lagar vi rotfruktsstomp. Det är nästan som rotmos tror jag.

Idag och igår har jag försökt uppfostra en arbetskamrat. Jag har väldigt övertydligt sagt HEJ innan vi börjar prata om sådant som rör jobbet. Jag tycker att man ska hälsa ordentligt på sina arbetskamrater genom att säga ett enkelt hej första gången man möter dem under arbetsdagen. När jag får en direkt order om att utföra något utan att först ha fått ett hej känner jag mig som en robot. Jag misstänker att min arbetskamrat tror att jag är en robot. Igår åt jag lunch tillsammans med den här arbetskamraten och jag blev inte tilltalad en enda gång under de 20 minutrarna som vi satt där tillsammans. Nästa vecka ska jag övertydligt lära ut hur man konverserar med ALLA sina arbetskamrater på ett trevligt sätt under lunchen.

En av mina arbetskamrater har förlovat sig! Några andra arbetskamrater har pimpat hans rum med hjärtan tills han kommer tillbaka efter sin ledighet imorgon. Det sa de i alla fall att de skulle göra.

Nu ska jag stompa rotfrukterna.

8 kommentarer:

Osloskånskan sa...

Hör till vanlig hyfs tycker jag. (som har käkat rotmos idag, nam!)

Gafflan sa...

Vad är det för kollega?!?!?! Oartig som tusan. Man säger alltid hej OCH så pratar man med ALLA!

nillas liv på pinnen sa...

Hej, säger man. Jag skulle fråga varför han/hon inte gör det.

Jag ska också äta kålrot och morötter. Steker dem i bitar just nu. =)

Ting sa...

Man säger både hej och hej då.

Singelmamman sa...

Missade helt att det är kål- och rotfruktsdagen idag. Men hej! det gjorde jag ju förresten inte, åt stuvade morötter till lunch. Hej säger man alltid till alla kollegor. I alla fall första gången för dagen.

Mika sa...

Hör verkligen till allmänt hyffs att säga "hej" innan man börjar domdera... eller ens säga annat. Det vet till och med jag och jag är den som alltid bryter in när andra pratar...

Kram
Mika

Shamrock sa...

Håller helt med dig om att man hälsar.

Fru Venus sa...

Kanske ni vettiga människor ska samla en slant så kan personen i fråga gå en charmkurs?