måndag 7 november 2011

Slappahalia

Eftersom jag jobbade två timmar extra i fredags så tyckte min arbetskamrat att jag kunde gå hem tidigare idag. Jag lät henne gå och fika först men sedan stack jag. Stämde träff med Minsta på Ica på hemvägen. Han fick välja frukt. Han ska ha med sig en frukt till skolan varje dag. Förutom frukt handlade vi mjölk, yoghurt, flytande honung, bröd och fikabröd. Vi fikade tillsammans med Mellan när vi kom hem.

Nu lagar Sambon fläskfilégryta. Jag kokar potatis till mos. Minsta och Största dukar. När jag var på Oil och vinegar för några veckor sedan så köpte jag en av deras dyraste tryffeloljor. 1 dl kostade 98 kr. Oljan ska vara god att ha i potatismos så det ska jag pröva. Linas matkasse kom ikväll men eftersom jag hade en upptinad fläskfilé i kylen så var vi tvungna att ta den ikväll. Imorgon kväll ska vi äta pumpasoppa från Linas matkasse.

Tills dess att jag började första klass i skolan hette jag bara en kortform av mitt riktiga förnamn.Förutom det namnet så kallade mina föräldrar mig för Hönungen eller Hönis. Vet inte orsaken till det. Kanske för att min mamma var en riktig hönsmamma. Nej, det var hon inte. Jag gillade inte det namnet i alla fall. Det var som att bli kallad för Pullan och det finns det väl ingen som vill heta? Hade ni något smeknamn när ni var små? Något som era föräldrar kallade er?

När jag gick på lekis kallade de andra barnen mig för Gorillan. Det var för att jag klättrade mycket och för att jag helst lekte med killarna i klossrummet.

7 kommentarer:

nillas liv på pinnen sa...

Gorilla har det hänt att jag blivit kallad också. Det beror på likheten med mitt riktiga namn.
Mamma och pappa hade inget smeknamn på mig vad jag minns.

Singelmamman sa...

Min styvpappa kallade mig och mina systrar för siffror. När han skulle vara rolig. Min storasyster blev ettan, min tvillingsyster blev tvåan eftersom hon är 16 minuter äldre än jag och jag blev trean. I skolan bland mina kompis kallades jag ibland för ett namn som rimmar på mitt riktiga för och efternamn. Det roliga är att på mina jobb har det smeknamnet dykt upp med jämna och ojämna mellanrum. Jag har inget emot smeknamn själv, men alla smeknamn är inte trevliga.

Malla sa...

Pappa kallade mig för Maluppa (som min mail nu :)) eller Malinsky.

Shamrock sa...

Jag visste bara att om de sa HELA mitt långa namn så hade jag gjort något dumt...

Osloskånskan sa...

Pian och Oskar blev jag kallad ibland, nu är det bara Pian som hänger kvar, men det är trevligt tycker jag.

mockapocka sa...

Mamma och pappa sa Mockapocka men det var det inga kompisar som visste och det var bra tyckte jag. På den tiden kunde jag inte begripa varför de sa Mockapocka. Nu tycker jag det är fint. Kompisar kallade mig ibland för Monky (ej att förvecklas med monkey), eller Mocka.

Knasterfaster sa...

Nilla: Har jag berättat för dig att du heter som min mamma? (Inte Gorilla alltså).
Singelmamman: Det var svårt för din styvpappa att vara rolig vá?
En del smeknamn är öknamn.
Malla: Malluppa är väldigt fint tycker jag!
Shamrock: Om de sa mitt namn inklusive mellannamn och efternamn så var det fara å färde.
Osloskånskan: Är inte pian det norska ordet för flickan?
Mockapocka: Det är fint och passar väldigt bra som bloggnamn!