söndag 6 november 2011

Tårta

Vi bakade en Budapeststubbe. Så lätt att göra och så god att äta. Det var första gången som Sambon och jag gjorde en sådan men inte den sista. När jag fyller år vill jag ha jordgubbar i min.
Nu är tårtan slut och gästerna har åkt hem.
Kompisflickan S har åkt hem. Hon åkte redan kl 13 och hon är hemma kl 20. Hon hann inte äta tårta.
Nu ska vi äta middag om bara någon lagar den.
Det blir nog wraps.


GUBBENS BUDPESTSTUBBE

Botten

5 äggvitor
3 dl socker
1 dl vetemjöl
1 ½ dl hasselnötter
Fyllning 
3 dl vispgrädde
Vaniljsocker efter smak
2 kryddmått kakao
300 g mandarinklyftor i sockerlag
Garnering
4 rutor smält blockchoklad
florsocker 
Ugn:175grader. 
Vispa vitorna till hårt skum i en matberedare eller med elvisp.  Tillsätt sockret lite i taget samtidigt som du fortsätter att vispa. Blanda vetemjöl och kakao med nötterna och vänd försiktigt ned detta i smeten med en slickepott.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Pensla bakplåtspappret med 2 msk smält smör. Bred ut smeten på bakplåtspappret. Grädda i 15-20 minuter.
Vänd kakan över ett sockrat bakplåtspapper och låt svalna. Det kan krävas fyra händer för just det här momentet. 

Vispa grädden och smaksätt med vaniljsocker. Låt mandarinklyftorna rinna av i ett durkslag. Blanda mandarinklyftor med grädden. Bred grädde med mandariner över kakan och rulla ihop. Ringla över smält blockchoklad. Florsockra stubben. 

7 kommentarer:

Shamrock sa...

Grattis till Mellan. Stubben ser god ut

Fru Venus sa...

Gud vad det ser gott ut....

Malla sa...

mmmums!

Knasterfaster sa...

Shamrock: Jag tror faktiskt att jag aldrig ätit en godare stubbe.
Fru Venus: Den vAR god!
Malla: Vill du har recept?

Singelmamman sa...

Jag vill ha receptet. Det där är min absoluta favoritbakelse!

Mika sa...

Åh vad gott det såg ut!!! Var det svårt att göra?

Knasterfaster sa...

Singelmamman: Det är även Sambons favoritbakelse.
Mika: Nej, det är nog den enklaste man kan göra (men vi låtsas att den var skitsvår).