söndag 13 juni 2010

Zilla - återuppstånden från di döa

Se hela bilden
*harkel* men slutet gott allting gott... Vi tar det väl från början...
Jag vaknade först här i huset idag. Jag började morgonen med att ta ut våra fyra *rodnar nu* marsvin på grönbete. De fick komma till "Grönan", där de kan springa i rör och gömma sig under plankor och sådant festligt som marsvin gillar. God mat har de där också förstås, maskrosblad, nate, klöver, päronträdspinnar och gräs förstås. Våra marsvin heter Tiger, Lakrizt, Zilla och Nisse. Jag har tittat till dem då och då under dagen. Det har strukit omkring en katt här i trädgården som vi hjälpts åt att jaga bort. En helig birma. Väldigt skygg var den men fin. Jag såg inte till Zilla men jag förmodade att hon satt i sitt favoritrör.
Marsvin fungerar ganska bra som gräsklippare så efter några timmar så har de ätit upp allt gräs som finns innanför burgallret och om man är snäll då så flyttar man burarna så att de får nya maskrosor och nytt gräs att klippa äta. Sambon brukar sköta det där flyttandet. Det gjorde han idag med. Det var då han upptäckte att Zilla var borta! Hon var försvunnen! Vi letade och letade. Jag letade inte så mycket för jag städade ju bilen. Jag sprang in i tvättstugan och tittade efter i fall om jag mot förmodan kanske hade glömt ta ut Zilla. Men hon var inte kvar i buren i alla fall. Nu hade vi starka misstankar mot den där Birman. Men hur hade hon lyckats få ut Zilla ur buren? Minsta var så ledsen så ledsen. Han grät så förvivlat och kunde knappt få i sig någon middag. Han ville inte äta köttet som sambon hade grillat... Vi tröstade och sa att Zilla nog var på semester. Han trodde inte på det. Han trodde (precis som vi andra vid det här laget) att Birman tuggat i sig henne. Efter middagen gick jag ut i tvättstugan för att tömma tvättmaskinen och då hör jag ett välbekant belåtet gorrande. Vem sitter i buren under "huset" om inte fröken Zilla!??? Hur gick det till? Jag misstänker nästan att någon har trollat dit henne för hon var ju inte där när jag tittade förut, eller?!
Inte kan jag väl ha glömt ta ut Zilla i morse?! Inte är jag väl så glömsk att jag missar 1 av 4?! Lyckan blev total när jag visade upp mitt "fynd" för resten av familjen!!! Minsta blev så glad så glad! Zilla blev ordentligt ompysslad med spenatblad och favoritgrönsaken - paprika. Nu sitter Minsta och sjunger på sitt rum.*suck* Vilken lättnad!!!

5 kommentarer:

Fru Venus sa...

Klart hon var ute på promenad och sen gick till sin innebur till kvällen! Klart som korvspad ;-)

Realisten sa...

Vilken solskenshistoria! :)

Malla sa...

vilken tur! hon gick nog tillbaka själv, längtade hem :)

Shamrock sa...

Ja du, de kan gömma sig och skrämma vettet ur en... Vår sprang lös hemma men han dök alltid upp igen. Hon kanske hade smitit bakom tvättmaskinen ett tag. Slutet gott...

Knasterfaster sa...

Fru Venus: Det är bara det buren står på ett bord och vad jag vet så kan hon inte hoppa...
Realisten: Ja, visst var det?!
Malla: Jag misstänker att hon hade gömt sig i en verktygslåda som stod bredvid buren.
Shamrock: Se svar ovan. Idag har de fått vara inne allesammans. Vågade inte ta några risker.