måndag 28 juni 2010

Jag vill ingenting

Det känns så seeeegt här hemma. Jag vill ingenting. Kanske vi åker upp till stugan igen i eftermiddag. Det är hiskeligt varmt men molnigt här just nu. Jag skulle kanske vilja vara hemma själv och städa järnet i några dagar. Det vill jag kanske. Stugan ligger väldigt ensligt (enligt mig) och jag får "krupp" efter att ha varit där några dagar. Det finns liksom inte så mycket att se eller göra, tycker jag. Man kan gå en promenad, den långa eller den korta rundan. Vill man vara lite busig så går man rundorna åt "fel" hål. Jättekul - inte. Man kan gå ned till sjön och bada. Någon gång ibland, väldigt sällan, far vi ut med båten. Man kan inte gå och köpa en glass eller en tidning för närmsta affär ligger flera mil bort. Usch, vad jag gnäller nu. Det finns massor att göra där om man vill förstås. Ett hus behöver målas, träd behöver fällas, buskar skall klippas m.m. Man kan gå till brevlådan och titta om det kommit post.

Jag vet fortfarande inte vad vi skall göra under vår gemensamma semester. Jag har bett sambon bestämma. Jag har ju redan varit bortrest. Jag var på Åland med Minsta. När jag var bortrest glömde jag ställa ut soptunnan. Det borde jag ha gjort för nu är den full och nästa tömning är om en och en halv vecka.

Mellan vill resa och hälsa på en Bdb-kompis i Svedala. Jag kan få prata med hennes föräldrar. Hur skulle ni göra? Skulle ni låta er 14-åriga son/dotter få resa över halva Sverige för att hälsa på hos några som ni inte alls känner?

Svärmor var här för att hämta Sambon. De skall köpa en ny TV till stugan. Hon beundrade mina fina blå blommor som jag har runt uteplatsen. Hon påstod att hon aldrig sett sådana blommor. Det är lavendel. Tyvärr upplyste jag henne onödigt otrevligt om vad det var för sorts blommor. Ibland kan jag bara inte vara trevlig. Nu har jag dåligt samvete för det också. Det känns inte riktigt bra nu.

12 kommentarer:

Gafflan sa...

Du verkar ha, som jag, en släng av måndagsblues...
Tror inte jag hade låtit mitt barn åka iväg när jag varken känner föräldrar eller barn men å andra sidan det kanske blir hur lyckat som helst.
I alla fall så får du en massa kramar av mig.

Knasterfaster sa...

Gafflan: Tack, en massa kramar känns det som om jag behöver just nu.

Malla sa...

usch, såna dagar är inte kul.

Alltså, sommarlovet då jag skulle börja 7:an, var jag och en kompis ner till 2 andra tjejer som vi brevväxlade med. De bodde i Avesta och vi åkte från Boden. Våra mammor pratade med deras föräldrar. Det var spännande och roligt, fast kanske lättare att släppa iväg 2 än att låta ngn åka ensam.
Då jag var 14 liftade jag och mina kompisar norrbotten runt - utom lov. Vi härjade och var som huliganer men Mellan verkar vara snäppet ordningsammare än oss så jag tror inte att det skulle vara ngn fara att släppa iväg honom.

Kram, hoppas dagen fortsätter bättre!

Fru Venus sa...

Näpp, släpp inte iväg killen, inte efter en stunds mail/telefon kontakt med föräldrarna... Även svärmor får väl ha lite förståelse för dåligt måndagshumör!? Kom hit igen vetja, nu kan ju du guida gänget ;-) 1000 kramar!

Ulrika sa...

Sådana dagar har vi alla, inget känns riktigt bra och man har ingen aning om varför.
Jag hoppas dagen ändrar sig och du mår bättre och känner dig mindre eländig!
Kram!

Madlar sa...

Hyrde sommarstuga under några år för evigheter sedan....urk vad tråkigt det var. Maken trivdes men jag gick mest o pustade över hur tråkigt det var. Sammma, samma liksom hela tiden....äta, fika, äta, grilla, fika, läsa, äta, läsa, fika. O angående sonens utflykt, tveksamt om jag skulle släppa iväg en 14åring till okänd familj.

Shamrock sa...

Nej jag skulle nog inte släppt iväg honom... Den soptunnna måste lukta härligt nu? ;)

Felicia sa...

Jag och Robert ska till örebro i helgen så då vore det trevligt att ses om ni är hemma!

Snäckskalsdalen. sa...

Tycker sommarstugan låter som en dröm! Men det är kanske inte så mysigt i längden.....jag hade nog trivts. Köpa värsta högen med magasin, några bra böcker, handarbete och så gå den där slingan.....njaaaa.....
KHa inte dåligt samvete, det är ingen idé nu så här efteråt.....
Kramar Agneta

Realisten sa...

Man måste få vara på dåligt humör ibland!
Kram!

Mina dagar sa...

Jag skulle inte skicka iväg min 14 åring! Ibland får man var den där supertaskiga morsan! Man har igen det!
Det har jag fått höra av min idag 24 åriga son.

Men herreguuud Lavendel känner väl alla till;);)

Skickar över en varm kram härifrån Arvika där jag sitter i min ensamhet på ett hotell. (ganska skönt faktiskt)

Knasterfaster sa...

Malla: Mellan har varit väldigt ordningsam hittills men jag tror att han längtar efter lite äventyr...
Fru Venus: 1000 kram tillbaks till dig!
Ulrika: Usch för sådan här/där dagar. Det är bättre nu.
Madlar: Så underbart skön att få veta att det finns fler än jag som tycker att det blir så tradigt med samma samma! Jag trodde att det var mig det var fel på.
Shamrock: Tur att vi inte varit hemma så att vi sluppit känna lukten från tunnan.
Felicia: Oj, har ni redan varit här? Nästa helg är vi inte hemma.
Snäckskalsdalen: Jag har läst Året Runt så att jag mått illa av det. Några andra magasin vågar jag inte köpa med mig för då får jag blickar av svärmor. Hon är väldigt sparsam.
Realisten: Tack!
Eva: Lavendel, eller hur?!!! Svärmor är ju ändå 75 så jag tycker hon borde känna igen en sådan fin blomma. Bra att du trivs på hotellet!